Opleiding in de kijker

Vertrouwenspersoon basisopleiding (5 dagen)

Psychosociaal welzijn op het werk: ook de wetgever ziet er het belang van in, zoals de wet van 10 april 2014 benadrukt.  

 

Er zijn verschillende risico’s voor het psychosociaal welzijn op het werk: een misplaatste opmerking, pesten op het werk, een gapende burn-out door torenhoge werkdruk… Als vertrouwenspersoon is het jouw taak om actief te luisteren en krachtig te bemiddelen.  

Er zijn vaak tegenstrijdige versies van één situatie. Procedures bieden dan houvast. Daarnaast ontwikkel je de juiste vaardigheden om zelf het vertrouwen te vinden in je functie van vertrouwenspersoon.  

image

Opleidingen in preventie & bescherming

image

Opleidingen preventieadviseur

De functie van (interne) preventieadviseur is key voor preventie en bescherming in je organisatie, maar vraagt de nodige (bij)scholing. Attentia brengt alle expertise in huis met de basisopleiding preventieadviseur niv 3 en onze jaarlijkse bijscholingen geschikt voor alle preventieadviseurs.  

image

Opleidingen eerste hulp

Elke organisatie met minstens 20 werknemers is verplicht een EHBO-hulpverlener aan te wijzen. Van basisopleiding hulpverlener tot initiatie ‘Aangeduide personen’ en gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) ... Attentia Academy voorziet de nodige jaarlijkse bijscholing voor iedereen die meer wil weten over eerste hulp.  

image

Opleidingen arbeidsveiligheid

Afhankelijk van je business komt er veel kijken bij arbeidsveiligheid en arbeidshygiëne: omgaan met chemische, fysische en biologische agentia, elektriciteit, werken met een hef- of reachtruck ... Attentia kent jouw sector en biedt de juiste opleidingen op vlak van arbeidsveiligheid. 

Academy Online Training Center

Online leren op een interactieve manier, waar en wanneer je wil, mét grote slaagkansen? Dat doe je in het Academy online training center. We bieden een breed aanbod flexibele leertrajecten in HR en Well-being, opgedeeld in behapbare modules met video, animaties en oefeningen. 

Naar het Online Training Center

Interesse in een in-company experience training?

Deelnemers krijgen bruikbare adviezen en handige strategieën aangereikt om hun dagelijkse portie energie optimaal te benutten.

Vraag een maatwerktraining aan

Groei goed in je leiderschap

Medewerkers hebben niet enkel een sterke leider nodig maar ook een coach voor persoonlijke groei. Hoe herken je de talenten en drijfveren in je team?

 

Hoe creëer je psychologische veiligheid en hoe detecteer je tijdig stress? Ontdek onze opleidingen om als leidinggevende te groeien in je rol.  

image

Opleidingsbrochure Attentia Academy

Laat je medewerkers groeien in hun job met de professionele opleidingen van Attentia Academy. Onze experten op het terrein brengen hun kennis en ervaring over op een innovatieve en interactieve manier. Zo kunnen je medewerkers nadien met het nodige zelfvertrouwen mee verder bouwen aan het succes van je bedrijf, zowel op vlak van HR als Well-being.

Ontdek onze opleidingsbrochure

Opleidingssubsidies

Ontdek subsidies en financieringsmogelijkheden voor opleiding van je medewerkers: KMO-portefeuille, werkbaarheidscheques, opleidingscheques... Wij helpen je op weg!

Ontdek je recht op subsidies

Opleidingen HR en Payroll

image

Opleidingen sociaal recht & payroll

Sociale wetgeving evolueert voortdurend. Als HR- of payroll-medewerker moet je altijd mee zijn. Van loonberekening en educatief of thematisch verlof over klokkenluiders en flexibele tewerkstelling tot voorbereiding van sociale inspecties ... Attentia Academy zorgt dat je altijd mee bent. 

 

image

Opleidingen psychosociaal welzijn

Opleidingen in psychosociaal welzijn bieden essentiële vaardigheden en kennis om het mentale en emotionele welzijn van medewerkers te bevorderen, maar leren ook hoe om te gaan met uitdagende en moeilijke situaties op de werkvloer. 

image

Ontdek onze leiderschapstrajecten

Een empathische en participatieve leiderschapsstijl, waarbij het welzijn van het team voorop staat, is cruciaal voor het succes van een team.

Onze leiderschapsopleidingen geven de nodige vaardigheden en kennis om deze rol effectief te vervullen.