Partnerships in de medische sector

Farmada groepering van zelfstandige apothekers

Farmada is het meest apotheekgerichte platform waar je als apotheker producten, diensten en marketingtools op één centrale plek vindt aan interessante voorwaarden. Het platform ondersteunt in je volledige operationele beheer. Farmada ontzorgt apothekers bovendien dankzij raamovereenkomsten met zowel farmaceutische bedrijven als dienstenleveranciers. 

Ben jij als zelfstandige apotheker aangesloten bij Farmada? Dan geniet je bij Attentia sociaal secretariaat van een preferentieel tarief én van deze voordelen: 

 

 • Krijg een GRATIS Ergoscan bij je eerste bedrijfsbezoek. Zo breng je de ergonomische risico’s in jouw apotheek snel en efficiënt in kaart.  
 • Liever je payroll-taken uitbesteden? Indien gewenst kan ons Business Process Outsourcing team overnemen.  
 • Sociaal-juridisch vraagstuk? Onze legal consultants volgen de veranderende wetgeving op de voet. Zij kunnen je adviseren indien nodig.  

Belgische Beroepsvereniging van Nederlandstalige Orthodontisten

Als voorkeurspartner van BBNO-BUOS kunnen we jou niet alleen een exclusief voordeeltarief aanbieden. Speciaal voor orthodontisten ontwikkelde Attentia de Ortho Scan. Optimaliseer je payrollbeleid met deze unieke analyse en krijg antwoord op deze vragen: 

 

 • Hoe kunnen je medewerkers meer nettoloon overhouden zonder dat het jou meer kost? 
 • Hoe bereid je je voor op sociale inspectie? Je klantenbeheerder overloopt met jou een checklist rond sociaal-juridische verplichtingen, arbeidsovereenkomsten, lonen... 
 • Wat zijn verplichtingen en mogelijkheden in je paritair comité? Je klantenbeheerder kent PC 330.04 door en door én houdt rekening met andere relevante factoren, zoals jaren ervaring in de sector en gelijkgestelde activiteit.

Partnerships in financiën en verzekeringen

BZB-Fedafin

BZB-Fedafin behartigt als beroepsorganisatie de belangen van meer dan 4 000 zelfstandige tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten, verzekeringen en kredieten

Ben jij als tussenpersoon aangesloten bij BZB-Fedafin? De leden van BZB-Fedafin genieten een mooie korting op de beheerskosten van Attentia sociaal secretariaat. Reken ook op deze voordelen: 

 

 • Onze legal consultants hebben alle expertise in huis om jouw fiscaal-juridische vraagstukken op te lossen indien gewenst. 
 • Wettelijk in orde zijn op vlak van sociaal secretariaat én preventie en bescherming? Bij Attentia is één plus één drie.  
 • Onze gebruiksvriendelijke, digitale tool QIOSQ zorgt voor een correcte personeelsadministratie.

Partnerships in Retail & Horeca

Shyfter

Attentia’s tool Qiosq integreert naadloos met Shyfter. Ben jij werkgever in de horeca, retail of eventsector? Shyfter is jouw tikkloksysteem bij uitstek en must-have voor planning en werkroosterbeheer van je medewerkers. Afwezigheden, overuren en verlof(aanvragen) beheren, je Dimona-aangifte doen en contracten van werknemers aanmaken? Check! 

 

Daardoor is bovendien een volledige synchronisatie met de loonmotor mogelijk, wat zorgt voor een vlotte verwerking van zowel payroll als planning

BFF (Belgische Franchise Federatie)

Dankzij het lidmaatschap met BFF kan Attentia nu nog beter de vinger aan de pols houden van de uitdagingen waar franchisenemers voor staan. Leden van de BFF genieten bovendien van een preferentieel tarief bij Attentia.  

 

Meer weten over wat Attentia kan betekenen voor ondernemers? Check ons aanbod in Retail en Horeca

Partnerships in de (metaal)industrie

Bemas

Bemas (Belgian Maintenance Association vzw) wisselt als non-profitorganisatie kennis en best practices uit in onderhoud en asset management.  

Bemas ondersteunt bedrijven en hun medewerkers op weg naar een duurzaam beheer en onderhoud van fysieke assets. Attentia en Bemas organiseren samen, elk vanuit hun expertise, infosessies specifiek voor de industrie

Partnerships in beheer van je personeelszaken

HRweb

HRweb biedt met Startmpleo een intuïtief platform om loon- en personeelszaken efficiënt te verwerken. Je vindt er alles op één centrale plek terug en betrekt er je medewerkers actief. Het is bovendien volledig geïntegreerd met onze loonmotor.

Strategische partnerships

Avixi

Als zelfstandige ben je verplicht om je aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Ook wanneer je een vennootschap opricht moet je deze aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Je kan hiervoor terecht bij onze partner Avixi. Via ondernemingsloket Eunomia zorgen zij voor alle formaliteiten bij de start van een nieuwe onderneming.

Concordia Verzekeringen

Onze partner Concordia is gespecialiseerd verzekeraar voor professionele klanten. Zij ondersteunen je om veilig te stellen wat belangrijk is voor jou, je zaak, je medewerker, maar ook voor je familie. Daarnaast helpen ze je graag met fiscale optimalisatie via pensioenopbouw.

Monizze

Monizze zorgt ervoor dat zowel jouw koopkracht als de koopkracht van je medewerker zal verhogen via het aanbod cheques als extralegaal voordeel. En dit met een minimum aan administratie en tal van mogelijkheden en digitale oplossingen.

JCI

Net als JCI hebben we bij Attentia een hart voor jonge ondernemers én willen we hen ondersteunen in hun ondernemerschap.  

Je geniet als lid van JCI niet alleen van een financieel voordeel bij Attentia. Als Sociaal Secretariaat en Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk met kantoren over heel het land hebben we alles in huis om jou te ondersteunen bij al je personeelszaken.  

Zorgen voor een correcte onboarding, een vlotte loonberekening en een veilige werkomgeving? Attentia ondersteunt JCI-leden van A tot Z.  

A-Chief

Zowel op Europees, federaal als regionaal niveau zijn heel wat subsidies beschikbaar voor startende, middelgrote en grote bedrijven. In samenwerking met onze partner A-Chief screenen we voor welke subsidies je in aanmerking komt en begeleiden we je doorheen de volledige aanvraag en opvolging. 

Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw project of bedrijf en zorg ervoor dat jij kan focussen op waar je goed in bent: ondernemen en groeien. Ontdek je subsidiekansen. 

SSN

Attentia werkt samen met het SSN (Sociaal Secretariaat van Notarissen). Als lid van het SSN een vraag op vlak van preventie en welzijn op het werk? Reken op ons. 

Geodynamics

GeoDynamics uit Kortrijk is marktleider wat track-and-trace-technologie betreft in België en omstreken. Met de tools van GeoDynamics digitaliseren klanten uit verschillende sectoren hun administratie (rond medewerkers) en middelen. Denk aan: 

 

 • Materialen beheren, o.a. met een tagsysteem dat vanop afstand gelokaliseerd wordt 
 • Voertuigen beheren met een track-and-trace-systeem voor een duidelijk overzicht van het wagenpark 

 

Via smartphone of een badgesysteem in de auto kunnen ondernemingen daarnaast activiteiten en werktijden eenvoudig registreren en in een overzichtelijk rapport aan Attentia bezorgen.

Andere partners van Attentia 

 • AFAS
 • Syntegro
 • Rydoo
 • Ceridian
 • Cyclies
 • O2O
 • Vandenborre
 • STYR
 • Olympus Mobility
 • Wenite
 • Monstarecon
 • Securitas
 • NCOI Learning
 • Bureau 9000
 • Syntra

Hebben we je interesse te pakken? Contacteer ons dan

Stuur je vraag naar info@attentia.be