6 bouwstenen voor succesvol telewerken

Check wettelijk kader

Zowel bij structureel als occasioneel telewerk zijn er juridische verplichtingen. Een wijziging in de werksituatie betekent namelijk een nieuwe risicoanalyse. En hoe zit het met vergoedingen voor thuiswerkkosten? Wat kan en wat mag? Attentia adviseert je graag.  

Optimaliseer kosten

Kiezen voor telewerk biedt ook opportuniteiten. Zo kan je de kost van de woon-werkvergoeding reduceren of de loonkost via een plan flexibel verlonen optimaliseren. Onze experts bekijken loon- en personeelsoptimalisaties graag samen met jou.

Aandacht voor fysiek welzijn

Het fysieke welzijn van je medewerkers bewaken is essentieel bij telewerk. Stimuleer je mensen om een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek te creëren en om voldoende te bewegen.

Bewaak psychosociaal welzijn

Leidinggeven en samenwerken op afstand, isolement en minder menselijk contact vormen risicofactoren voor extra stress. Onze experts begeleiden je medewerkers en managers graag om stresssignalen op tijd te herkennen.

Begeleid leiderschap

Telewerk in je werkcultuur integreren vraagt een andere aanpak van je leidinggevenden. Ze hebben nood aan nieuwe vaardigheden om situaties vanop afstand te monitoren. Attentia biedt oplossingen op maat om de teamdynamiek te bewaken.

Ondersteund door technologie

Technologisch beschikken we over alle middelen om performant vanop afstand te werken. Denk o.a. aan de beveiliging van je netwerk. Wortell, onze IT-partner, ondersteunt jou graag om optimaal duurzaam te telewerken.

Waarom bij Attentia aansluiten?

image

Persoonlijke begeleiding

Eén vaste contactpersoon beantwoordt al jouw vragen. Daarnaast krijg je toegang tot een ruim aanbod aan innovatieve digitale tools. Tot slot delen we graag onze expertise in tal van domeinen, zoals Payroll, Legal en Well-being.

image

Kennis van jouw sector

Elke sector vraagt specifieke kennis. Die hebben wij in huis om jou de perfecte oplossing te kunnen bieden.

image

Steeds up-to-date

Attentia volgt de laatste trends en ontwikkelingen op de voet. Met onze nieuwsbrieven en opleidingen zorgen we dat ook jij op de hoogte blijft.

Whitepaper telewerken

  • Wat zijn de wettelijke verplichtingen?
  • Welke mogelijke vergoedingen bestaan er?
  • Wat met telewerk en leiderschap?
  •  Hoe blijven telewerkers fysiek en mentaal gezond?
  •  Hoe pak je de technologie en security aan?

 

In deze whitepaper gaan we dieper in op alle bouwstenen voor een succesvol telewerkbeleid.

image

Klantencase ULB

De Université Libre de Bruxelles (ULB)  werkte met Attentia samen om duurzame mobiliteit te combineren met een sterk telewerkbeleid

 

image

Selfassessment beeldschermwerk

Wat zijn de risico’s van beeldschermwerkers? Op kantoor? En bij telewerk?

image