De belangrijkste stappen in een handige kalender

Geen enkele deadline uit het oog verliezen? Onze gedetailleerde kalender voor de sociale verkiezingen 2024 vormt dé leidraad voor je voorbereiding en opvolging vanuit HR.

 

Download hem nu en hou de cruciale data voor verschillende fases bij de hand.

image

Attentia’s formules voor ondersteuning bij de sociale verkiezingen

Van juridische voorbereiding, over operationele organisatie tot juridische nazorg: onze formules sluiten aan bij de noden van jouw organisatie.

1

Voorbereiding sociale verkiezingen

Moet je wel of niet sociale verkiezingen organiseren? Dat hangt af van het gewoonlijke gemiddeld aantal tewerkgestelde medewerkers, een berekening die gemaakt wordt volgens een wettelijke formule. Attentia ondersteunt je graag bij de opmaak van het drempelrapport.

Moet je geen sociale verkiezingen organiseren? Strategisch juridisch advies is key om 100% zeker te zijn.

Zijn sociale verkiezingen wel nodig? Onze legal consultants ondersteunen van bij de start. Zo vermijd je in fase twee (met veel strakke deadlines) onverwachte juridische struikelblokken.

2

Organisatie sociale verkiezingen

Ondersteuning gezocht bij de eigenlijke organisatie? Attentia biedt drie formules voor een vlotte begeleiding. Jij houdt de touwtjes in handen.

 • Do it yourself - digitally | Je kent de procedure, hebt voldoende resources en ziet de organisatie zelf zitten? Reken dan op onze verkiezingssoftware, ad hoc juridische ondersteuning en opleidingen.
 • Do it yourself - manually | Je kent de procedure en wenst ad hoc ondersteuning door een legal consultant, maar wil de sociale verkiezingen organiseren zonder software? Besteed dan de operationele uitvoering aan ons uit.
 • Outsourcing | Heb je niet alle kennis in huis of ontbreken de juiste resources? Attentia neemt de bediening van verkiezingssoftware graag van je over, net als de webapplicatie van FOD WASO. In 2020 was dit de meest gekozen formule.  

 

Je kan bij Attentia ook terecht voor:

 • Ondersteuning bij elektronisch stemmen
 • Datarapporten om verkiezingssoftware te voeden
 • Aanwezigheid van een consultant bij de voorbereiding van de stemming per brief
 • Workshop omtrent dag Y voor voorzitters en secretarissen
 • Aanwezigheid van een consultant op dag Y

  3

  Juridische nazorg

  De verkiezingsdag betekent niet het einde van het werk. Denk bijvoorbeeld ook aan het opstellen van een huishoudelijk reglement.

  Misschien is dit de eerste keer dat in jouw onderneming een ondernemingsraad of comité voor preventie en bescherming (CPBW) wordt geïnstalleerd? En hoe zit het precies met beschermde werknemers? Contacteer ons via socialeverkiezingen@attentia.be voor advies of een voorstel op maat.

  Preventie en bescherming

  Comité voor preventie en bescherming op het werk (CPBW)

  Na de sociale verkiezingen kan een CPBW binnen jouw organisatie geïnstalleerd of vernieuwd worden.

   

  Hoe zorg je voor een optimale voorbereiding en een vlotte comitévergadering? Het team preventie en bescherming op het werk bij Attentia staat klaar om je te ondersteunen!

  Klantencase Alken Maes

  Vier jaar geleden vertrouwde Alken Maes op Attentia voor de begeleiding bij de sociale verkiezingen. Benieuwd hoe zij de samenwerking ervaarden?

   

  image