Wat is HR-transformatie?

Eigenlijk beschrijft HR-transformatie de evolutie van de HR-functie. Het is de oefening, waarbij dienstverlening, talent, technologie en tooling naadloos met elkaar integreren om grotere bedrijfswaarde te creëren. Een pittige uitdaging ...

 

Veel organisaties kampen met dezelfde dilemma's. Hou je als bedrijfsleider vast aan oude kaders die snel verouderen of herbekijk je de manier van werken en omarm je nieuwe tools en nieuwe bedrijfsmodellen? Er bestaan echter geen producten of diensten om deze oefening pasklaar te maken. Iedere organisatie heeft zijn eigen HR-strategie, weet waar de klemtonen moeten liggen en moet daarom keuzes maken om een ontwikkeling in het beleid te laten rijmen met deze strategie.

 

Attentia Consulting begeleidt je bij vraagstukken die gaan van:

"Hoe kan ik mijn huidige manier van werken binnen HR verbeteren", over "Welke tooling is het meest geschikt om mijn HR-proces te automatiseren’, tot "Hoe geef ik mijn digitale HR-strategie het best vorm’?

 

Van strategisch tot operationeel, Attentia beschikt over de juiste expertise om je te ondersteunen in je zoektocht naar een future-proof HR-beleid.

De voordelen van een HR-transformatiestrategie

1

HR-professionals worden strategische partners

HR is niet langer de personeelsafdeling, waar de focus louter op werving en selectie, loonadministratie, verlof en verzuim, ontwikkeling en training ... ligt. HR wordt hoofdrolspeler die samen met andere stakeholders strategische prioriteiten realiseert.

2

Je stimuleert efficiëntie en interne mobiliteit

Door medewerkers de ruimte en de kans te bieden om binnen de organisatie te verschuiven op basis van hun talenten, kunnen belangrijke projecten sneller landen. Door het volledig potentieel aan talent te benutten groeit de efficiëntie.

3

De ervaring van je medewerkers krijgt een boost

Medewerkers willen meer van hun werkgevers dan ooit tevoren en het is aan HR om ervoor te zorgen dat deze verwachtingen worden ingevuld. Medewerkers willen zien dat hun organisatie het verschil maakt, dat ze keuzevrijheid en empowerment biedt. Dit kan worden bereikt met een HR-transformatiestrategie waarbij je verouderde regels overboord gooit en nieuwe manieren van denken omarmt.

Klantencase

HR-uitdagingen in de autoindustrie

 

"We moeten een nieuwe tool kiezen om ervoor te zorgen dat onze bestaande HR-toepassingen blijven functioneren, aangezien de onderliggende technologie binnenkort end-of-life is. Bovendien denken we dat de huidige werkwijzes en processen binnen onze HR-afdeling en ook de gebruikerservaring geoptimaliseerd kunnen worden."

 

Dit is de uitdaging waarmee één van onze grote klanten uit de auto-industrie kwam aankloppen bij Attentia Consulting.

Ontdek in de klantencase hoe we deze uitdaging aangingen en concreet advies samen met een plan van aanpak boden. 

image

Transformeer jouw HR met onze expertise

Analyse

We starten met een analyse van de huidige manier van werken en gaan op zoek naar pijnpunten op het vlak van efficiëntie, employee experience en compliance.

Advies

We doen aanbevelingen richting optimalisatie rekening houdende met de (digitale) HR-strategie van je bedrijf, de bestaande context en best practices.

Aanpak

We prioriteren samen met jou en zorgen voor de implementatie van het opgemaakte actieplan.

Hoe digimatuur is jouw HR-afdeling?

In 2022 peilden we naar de digitale maturiteit van de Belgische bedrijven op vlak van HR en Well-being. Waar staan ze vandaag en waar willen ze naartoe? Welke obstakels verhinderen de realisatie van hun digitale ambities? En wat is het voornaamste doel?  

 

  • Benieuwd waar jouw bedrijf zich bevindt ten opzichte van het Belgische gemiddelde?
  • Wil je meer te weten komen over alle belangrijke bevindingen uit de recentste HR Digimatuurtest?
  • En ben je bovendien geïnteresseerd in 7 interessante adviezen van de Attentia-experts? 

 

Download het volledige rapport gratis en kom er alles over te weten.


 

image