Op welke gezondheidspijler(s) wil je focussen?

Onze 7 pijlers zijn essentieel om de gezondheid van je mensen te evalueren: roken, alcohol, lichaamsbeweging, voeding, slaap, lichaamshouding en mentale veerkracht.

Bepaal zelf waarop je (eerst) wil focussen. Wij maken een voorstel op maat om samen te werken aan een gezonde organisatie.

De 7 pijlers van gezondheid

Roken

Niet roken betekent werkelijk langer en gezonder leven, met een kleiner risico op tal van ziekten.

Zo daalt de kans op kanker en hart- en vaatziekten en verbetert je fysieke conditie.

Stoppen met roken is een grote stap, zeker als je het alleen moet doen. Schakel daarom de juiste begeleiding in.

Alcohol en verslaving

Alcohol verandert niet enkel onze beleving en ons gedrag, maar ook ons evenwichtsgevoel en onze reflexen.

Daardoor kan het de veiligheid op de werkvloer in het gedrang brengen, net zoals medicijnen en drugs.

Het werk je een beleid uit rond verslaving op het werk? Attentia helpt je graag.

Voeding

Eet je gezond en gevarieerd dan verklein je de kans op ziekten en leef je gemiddeld langer. Veel stress? Dan hunker je meer naar zoet, zout en vet.

Maar wist je dat je voeding ook kunt inzetten als wapen tegen stress? Wij helpen je graag!

Slaap

Een slechte nachtrust kan leiden tot concentratie- en geheugenstoornissen, obesitas, depressie en zelfs arbeidsongevallen. Een slaaptekort heeft dus impact op je medewerker en op (de veiligheid in) je organisatie.

Met een intelligente slaaptest, die je thuis kunt doen, kan slaapapneu ontdekt of uitgesloten worden én kan je oplossingen zoeken.

Lichaamsbeweging

Meer lichaamsbeweging heeft een niet te onderschatten invloed op je mensen. Medewerkers die bewegen, voelen zich beter, presteren beter en zijn bovendien mentaal sterker en positiever ingesteld.

Check Attentia's 3 formules en breng je medewerkers op koers.

Ergonomie

Beeldschermwerk, bandwerk, repetitief werk ... Aandacht voor lichaamshouding is eigenlijk in elk beroep nodig om je fysieke belasting te controleren.

Attentia biedt verschillende programma's. Een individuele werkpostanalyse uitwerken?Met de opleiding 'Spaar je rug' risico's beperken? Reken op ons.

Veerkracht

Wat we met fysieke veerkracht bedoelen? Fitte en gezonde medewerkers zijn beter opgewassen tegen lichamelijke tegenslagen.

Met kleine ingrepen en aandachtspunten stimuleer je de fysieke veerkracht van je mensen.

Een geïntegreerd welzijnsbeleid

Ben je op zoek naar een goed evenwicht tussen wettelijke verplichtingen rond gezondheid en die extra mile in het welzijnsbeleid van je organisatie?

Wij denken samen na over de specifieke noden van jouw organisatie en werken een gebalanceerd programma uit waar zowel de wettelijke aspecten als eventuele extra stappen aandacht krijgen.