In de lift: het mobiliteitsbudget

Met een mobiliteitsbudget beschikken je medewerkers over een budget dat ze kunnen spenderen aan een oplossing die voor hen werkt om hun woon-werkverplaatsingen geheel of gedeeltelijk mee te overbruggen.

Drie verschillende pistes komen in aanmerking voor het mobiliteitsbudget.

  • De milieuvriendelijke bedrijfswagen 
  • Duurzame vervoersmiddelen en huisvestingskosten 
  • Cash

 

Bekijk samen met onze adviseurs hoe je je mobiliteitsbudget aan de hand van gepersonaliseerde verloning optimaal kan inzetten.

image

Interessant: Hybride werken

Wil je als organisatie duurzamer omgaan met woon-werkverkeer? Dan schenk je best ook aandacht aan ‘anders werken’: een manier om je medewerkers de ruimte te geven om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. 

Hybride werken biedt voordelen op het gebied van mobiliteit, milieu, gezondheid en werkprestaties. En laat dat nu precies de behoeften en uitdagingen van vandaag zijn.

Een evenwicht tussen thuiswerk en werken op kantoor loont bovendien niet enkel als je duurzaamheid hoog in het vaandel voert. Installeer je het structureel? Dan wordt het ook een financieel voordeel voor je medewerkers.

image

Budgetneutraal en populair: flexibel verlonen

De motivatie en betrokkenheid van je medewerkers een boost geven? Zet ze dan aan het stuur van hun persoonlijke mobiliteit. 

Laat de keuze van de fiets, het treinabonnement, de milieuvriendelijke bedrijfswagen of het autodelen over aan je medewerkers. Door anders te verlonen kan je als bedrijf met een budgetneutrale oplossing inspelen op de specifieke en individuele behoeftes van je medewerkers.

Geïnteresseerd? Onze specialisten staan klaar om met jou een cafetariaplan of plan flexibel verlonen op maat van jouw onderneming uit te werken.

image

Klantencase ULB

De Université Libre de Bruxelles (ULB) werkte met Attentia samen om duurzame mobiliteit te combineren met een sterk telewerkbeleid

 

image