Ping!

Effen op ongelezen zetten, of misschien een vlagje zetten want 't is wel belangrijk. Die inbox. Al die beslissingen te nemen.

Het voelt soms alsof we vastzitten in e-maildrijfzand, waarbij elke beweging ons dieper lijkt te trekken. Maar wat als ik je vertel dat er een manier is om dat drijfzand te veranderen in een trampoline? Een manier om niet alleen sneller te reageren, maar ook je team de kracht te geven om met vertrouwen actie te ondernemen.

Laten we eens kijken naar de twee grootste kopzorgen die leiders en hun teams ervaren:

  1. Overstelpt worden door e-mails die een mini-epos lijken te vereisen als antwoord.
  2. Een zee van kansen zien, zonder dat iemand erin duikt.

En aan de andere kant van de medaille:

  1. Wachten op een antwoord van de manager voelt als wachten op regen in de Sahara.
  2. Creativiteit wordt verstikt door een "volgens het boekje"-mentaliteit.

De oplossing? Maak het elkaar makkelijker. Klinkt eenvoudig, toch? En dat is het ook. De sleutel ligt in directe communicatie en het creëren van een cultuur waarin experimenteren niet alleen is toegestaan, maar wordt aangemoedigd.

Neem de binaire e-mail. Dit is niet zomaar een e-mail; het is een revolutie in je inbox. Stel je voor dat je een vraag kunt beantwoorden met een simpel ja of nee.

Maar we gaan een stap verder: voeg een voorkeur toe. Leg uit waarom optie 2 jouw keuze is, waarom optie 1 het niet snijdt, en waarom optie 3 een slechte investering is. Vraag dan: "Gaan we voor optie 2?" Zo simpel kan het zijn.

Ja, het vraagt meer van de afzender. Maar het transformeert de manier waarop beslissingen worden genomen. En laten we eerlijk zijn, de voordelen zijn enorm: snelheid, eenvoud, en het gevoel van autonomie voor de afzender.

Maar wacht, het wordt nog beter. Wil je deze voordelen echt ervaren? Voer een experiment uit. Experimenten zijn niet alleen de sleutel tot het oplossen van het tweede grote probleem; ze zijn ook de bouwstenen voor een efficiëntere en dynamischere werkomgeving.

Stel je voor: kleine experimenten die leiden tot grote veranderingen. Dit is geen oproep tot chaos, maar een uitnodiging tot gerichte verbetering.

En dat is precies wat ik wil overbrengen: "Mag dat dan? Maar natuurlijk!" Een licentie om te experimenteren, om te ontdekken wat werkt, en om als team samen te groeien.

Dus, laten we stoppen met verzanden in e-mails en starten met het bouwen aan een cultuur waarin actie, en besluitvaardigheid de norm zijn. Het is tijd om te experimenteren, te leren, en te excelleren. Let's do this!

De volgende Attentia Experiences worden gegeven door Johan D’Haeseleer en z’n team:

  • Master your todo list

  • Van status quo naar status go

  • Feedback ontvangen voor leidinggevenden

  • Boost je digitaal welzijn


Attentia Experiences zijn inspirerende en confronterende sessies van 60 tot 90 minuten. Ontdek het volledige aanbod