Sinds 2014 moet je als vertrouwenspersoon minimum jaarlijks één supervisie volgen om je kennis en vaardigheden verder aan te scherpen.
Je opdracht als vertrouwenspersoon zit sterk verankerd binnen een wettelijk kader. Het beroepsgeheim is van kracht, maar daarnaast moet je als vertrouwenspersoon deontologische afwegingen maken.
In deze supervisie voor vertrouwenspersonen zoomen we in op de deontologie en het beroepsgeheim. Je krijgt een dieper inzicht in deontologie. Daarnaast herken je deontologische issues sneller en weet je hoe je ze efficiënt aanpakt.
Tot slot leer je doelgerichter omgaan met de verschillende rollen die je opneemt in jouw organisatie.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al een basistraining hebben gevolgd.
Praktijkcases aangebracht door de deelnemers en de lesgever vormen de hoofdbrok van deze supervisie. Via de cases worden de deontologische grenzen afgetast.
Onderstaande thema’s vormen de fundamenten voor de casebespreking:
Om volledig competent te worden als betrouwbaar persoon, raadt de SPF aan om elk jaar een volledige dag supervisie bij te wonen.
Een supervisie van een halve dag kan worden aangevuld met een tweede supervisie in hetzelfde jaar.
Onze verschillende supervisies kunnen geraadpleegd worden op onze website.
De supervisie vertrouwenspersoon komen in aanmerking voor de KMOportefeuille onder het thema Beroepspecifieke competenties. Attentia kan je terugvinden onder het registratienummer DV.O213465.
Bel ons op 02 526 86 44
of stuur een mail naar academy@attentia.be
De opleidingen voor vertrouwenspersonen worden gegeven door lesgevers die beschikken over een masterdiploma psychologie, sociologie of criminologie en het aanvullend diploma specialisatie tot preventieadviseur in de psychosociale aspecten. Zij gaan eveneens op frequente basis langs bij klanten en kunnen deze ervaring uit de field inzetten voor het geven van opleidingen.
Online