Schakelen op hoogspanning (ism Bureau 9000)

Klassikaal
Intercompany
Inhouse
Arbeidsveiligheid
Eendaagse opleiding
€324,50 per deelnemer excl BTW

Inleiding

Bijna dagelijks gebeuren er grote of kleine arbeidsongevallen met elektriciteit. De wetgeving verplicht dan ook een specifieke opleiding voor wie in de buurt van elektrische installaties werkt.

Stel: door een onbekende oorzaak ligt heel je bedrijf plots zonder elektriciteit. Enkel de noodverlichting en andere veiligheidsinstallaties functioneren nog. De hoogspanningsinstallatie moet manueel terug ingeschakeld worden. Wat nu? Want weinig collega’s staan hiervoor te springen, en terecht.

Hoogspanning brengt specifieke eigenschappen en risico’s met zich mee. Manueel ingrijpen moet volgens strikte procedures. En hoe zaten die ook alweer in elkaar?

Hier biedt een degelijke training de oplossing. We bieden in samenwerking met onze partner Bureau 9000 daarom de vervolmakingscursus Schakelen op hoogspanning aan.

Programma

Tijdens deze halve dag opleiding focussen we ons eerst op de gevaren die hoogspanning met zich meebrengt.

We bekijken welke PBM’s we hiervoor nodig hebben en gaan in op de te volgen procedures.

Nadien gaan we in een demoruimte de theorie in de praktijk omzetten. Onze hoogspanningsexpert coacht de cursisten tot ze zich comfortabel voelen bij het in- en uitschakelen van een HS installatie. Elke cursist zal de procedures kunnen oefenen op drie verschillende hoogspanningsinstallaties.

Praktische informatie

Deze opleiding gaat door op twee locaties. De deelnemers starten met de theorie op de startlocatie in Deinze en gaan voor de praktijk vervolgens naar een andere locatie. 

  • Deel 1 – Theorie: Karrewegstraat 50, 9800 Deinze
  • Deel 2 – Praktijk: Moorstraat 24, 9850 Nevele

Doelgroep

Iedereen die al een geldig BA5-attest op zak heeft, of wie deze vervolmakingscursus ter opfrissing wil herhalen.

Lesgevers

Onze lesgevers zijn allemaal ingenieurs met jarenlange ervaring in de praktijk binnen de industrie. Zij kunnen de deelnemers- via talrijke praktijkvoorbeelden - de nodige elektrische veiligheidsinformatie bij brengen. Op die manier kunnen bedrijven hun opgeleide medewerkers met een gerust gevoel werken laten uitvoeren aan elektrische installaties.  

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Inschrijven voor deze opleiding

CRS-2023-008819
18/10/2024
13:00 - 16:00
€324,50 per deelnemer excl BTW

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Vraag nu je voorstel op maat aan.