Psychologische veiligheid binnen teams en organisaties

Leiderschap & Communicatie
Inhouse
Klassikaal
KMO-portefeuille
€498 per deelnemer (excl. btw). Dranken en koffie inbegrepen
Inleiding

In deze opleiding kaderen we het belang van psychologische veiligheid als element van job resources. Naast fysieke veiligheid is er dus nog een ander soort veiligheid nodig om externe en interne stressoren onder controle te houden. Hoe minimaliseer je vlucht-stress, aanval-stress en inhibitie-stress? Door een psychologische veilige omgeving te creëren.

Waarom zijn coachend leiderschap en psychologische veiligheid belangrijk volgens onderzoek naar job resources in relatie tot werkgeluk en motiverend gedrag op de werkvloer? Wat is de relatie tussen psychologische veiligheid en stress gerelateerd gedrag? Wat gebeurt er als er geen psychologische veiligheid is?  Hoe draai je wantrouwen/tegenwerken om in vertrouwen/samenwerken?"

Doelstelling

Je krijgt inzichten in alle deelfacetten van psychologische veiligheid. Theorie wordt gecombineerd met praktische oefeningen die te implementeren zijn in je eigen team of organisatie. Psychologische veiligheid is de basisvoorwaarde  van een goed functionerend team dat  exceleert in high performance en learning ability.

Doelgroep

Leidinggevende, teamleiders, en management

Lesgever

Gina Peeters

Praktische info

  • De workshop duurt een halve dag
  • De opleiding kan zowel klassikaal als online gegeven worden. 
  • Maximaal 15 deelnemers
  • Taal: Nederlands.

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Vraag nu je voorstel op maat aan