Opleiding preventieadviseur niveau 2 (specialisatiemodule) - in samenwerking met Amelior

Preventieadviseur
Eendaagse opleiding
€1950 per deelnemer, excl. btw.

Inleiding

Heb je één of meerdere werknemers in dienst? Dan is een Interne Dienst Preventie en Bescherming op het Werk verplicht. Afhankelijk van je activiteiten, de daaraan verbonden risico’s én het aantal werknemers is een preventieadviseur niveau 1, 2 of 3 nodig.

Doelgroep

Deze specialisatiemodule is hoofdzakelijk bedoeld voor wie als Preventieadviseur Niveau 2 aan de slag wil en daartoe het wettelijke opleidingsniveau moet behalen. De opleiding kan ook interessant zijn voor wie zich wil verdiepen in Welzijn op het werk of voor wie ondersteuning wil bieden aan een al aanwezige preventieadviseur.

Ben je werkgever of leidinggevende? Ook dan kun je baat hebben bij de grondige inzichten en kennis rond arbeidsveiligheid en welzijn op het werk. De opleiding biedt namelijk nieuwe visies in de eigen (beheers)functie (bv. productieleiders, diensthoofden, stafmedewerkers, interne auditor...)

Programma

In deze module worden eerdere, in de multidisciplinaire basismodules aangehaalde thema’s verdiept en verbreed. Onderwerpen als noodplanning, gevaarlijke stoffen, machinerichtlijnen, explosiegevaar en de organisatie van toolboxmeetings passeren de revue.

Overkoepelend focussen we op risicoanalysetechnieken, de integratie van welzijn in het algemeen managementbeleid, psychosociaal welzijn en communicatievaardigheden.

Theoretische lessen worden aangevuld met cases en oefeningen en dankzij verschillende bedrijfsbezoeken en praktijkgetuigenissen, krijg je meteen voeling met de praktijk.

De multidisciplinaire basisvorming voor de preventieadviseur is de eerste verplichte stap richting de specialisaties Niveau 1, Niveau 2 en Psychosociale aspecten. Deze volgende module start op 21/01/2025.

Ben je al geslaagd voor deze module? Dan is je plekje in de specialisatieopleiding gegarandeerd. Deze specialisatie naar Preventieadviseur Niveau 2 start op 19/09/2024.

Praktisch

  • Waar: Kortrijk, Brugsestraat 15
  • Wanneer: na inschrijving ontvang je een overzicht van alle opleidingsdagen.

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Inschrijven voor deze opleiding

CRS-2024-009772
21/01/2025
09:00 - 17:00
€1950 per deelnemer, excl. btw.