Arbeidsveiligheid
Klassikaal
Inhouse
Prijs op aanvraag

Inleiding

Om het risico op arbeidsongevallen te verkleinen, is een veilige werkplek en opgeleide medewerkers een must. Meer nog, de wetgeving verplicht zelfs specifieke opleidingen voor werkgevers en medewerkers rond veiligheid, gezondheid en milieu. 

Deze VCA-opleiding richt zich specifiek tot bedrijven die de VCA-certificatie willen behalen. Het volgen van een praktijkgerichte VCA-opleiding voor medewerkers en leidinggevenden is belangrijk voor het behalen van het VCA-certificaat.  

Doelgroep

Operationele medewerkers die een risicovol werk uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken, moeten meestal beschikken over een B-VCA certificaat. B-VCA is de Basisveiligheid VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers).

Doelstelling

Tijdens de opleiding komen de verschillende gevaren en risico’s aan bod, maar ook de rechten en verantwoordelijkheden en de mogelijkheden om invloed te hebben op veiligheid.

Lesgevers

Onze lesgevers zijn allemaal ingenieurs met jarenlange ervaring in de praktijk binnen de industrie. Zij kunnen de deelnemers- via talrijke praktijkvoorbeelden - de nodige elektrische veiligheidsinformatie bij brengen. Op die manier kunnen bedrijven hun opgeleide medewerkers met een gerust gevoel werken laten uitvoeren aan elektrische installaties.  

Praktische info

Deze opleiding duurt een volledige dag en wordt gevolgd in gesloten (inhouse) aanbod. 

Attest

Het VCA-certificaat laat u zien dat u basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Elke medewerker die de opleiding B-VCA en/of VOL-VCA volgt, ontvangt na het slagen van het examen een VCA-certificaat dat 10 jaar geldig is.

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Contacteer ons om deze opleiding intern bij jou te organiseren.