Mobiele arbeidsmiddelen: multidisciplinair advies bij aankoop

Preventieadviseur
Online
Arbeidsveiligheid
Arbeidshygiëne
Ergonomie
Welzijn op het werk
E-learning
Inhouse
€314,43 excl. btw

Inleiding

Als preventieadviseur moet je altijd op de hoogte blijven van de wettelijke verplichtingen en wijzigingen op het vlak van preventie en bescherming.  

 

Een handige e-learning helpt je bij de aankoop van de juiste mobiele arbeidsmiddelen om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.  

Programma

Rijden de chauffeurs in jouw organisatie al zittend of staand met mobiele arbeidsmiddelen? Zij zijn onderhevig aan diverse risico’s op vlak van arbeidsveiligheid, arbeidshygiëne en ergonomie.  

 

Die risico’s vermijden vormt de basis van een goed preventiebeleid. We schenken in de opleiding aandacht aan o.a. veringsmechanismen om rugklachten te beperken. 

 

Daarnaast overlopen we ook de werking van hulpsystemen - gerelateerd aan mobiele arbeidsmiddelen - om het risico op arbeidsongevallen voelbaar te reduceren.  

 

De inhoud van de bijscholing is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke literatuur, marktonderzoek en wettelijke verplichtingen. Experten in arbeidsveiligheid, ergonomie en arbeidshygiëne ontwikkelden een overzichtelijke e-learning om je te helpen de juiste mobiele arbeidsmiddelen aan te kopen en zo een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.  

 

We staan daarbij ook stil bij aandachtspunten en vereisten na aankoop of start van de leasing van deze arbeidsmiddelen.

Doelgroep

Al onze bijscholingen zijn van toepassing voor de preventieprofielen van Niveau 3 tot Niveau 1, in zowel grote als kleine en middelgrote ondernemingen.  

 

We richten ons tot: 

  • Preventieadviseurs of assistenten bij de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk 
  • Leden van de hiërarchische lijn en kaderleden (managers, supervisors en afdelingshoofden) die op de hoogte wensen te blijven van de laatste wijzigingen in hun vakgebied. 
  • Beleidsmakers zoals de preventieadviseur, de HR-manager of HR-medewerker, hoger management, de werkgever/zaakvoerder. 

Lesgevers

Onze lesgevers zijn ervaren professionals in hun vakgebied. Hun hoofdtaak bestaat uit onze klanten bijstaan als externe preventieadviseur. Ze delen de volledige kennis die ze hebben vergaard in hun eigen sector en door dagelijks contact met klanten. Ze bieden uitgebreide inzichten in de verantwoordelijkheden van de interne preventieadviseur en belichten de essentiële aspecten van welzijn op het werk. Op deze manier verwerft jouw personeel zowel technische als praktische kennis.

Contact

Interesse voor deze opleiding?
Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Vraag nu je voorstel op maat aan