Verhoog je persoonlijke efficiëntie

Leiderschap & Communicatie
Inhouse
Klassikaal
KMO-portefeuille
Prijs op aanvraag

Inleiding

(Werken met Outlook is een essentiële vereiste, aangezien deze tool bij het praktische deel gebruikt wordt) 
Deze opleiding richt zich op het oplossen van prioriteitsproblemen, het verbeteren van de efficiëntie, het organiseren van werk en het structureren van taken met behulp van specifieke methoden en tools. Dit wordt gedaan volgens de 'Master je to-do list'-methode en wordt benaderd vanuit een gestructureerde aanpak. 
Als professional word je voortdurend geconfronteerd met grote hoeveelheden informatie en bijkomende vragen. Vaak heb je de neiging om hier direct op terug te koppelen, maar dit kan leiden tot het verlies van focus op je kerntaken en een daling in productiviteit.  
Een veelgehoorde opmerking onder managers en leidinggevenden is dat ze de hele dag hard hebben gewerkt, maar zich niet meer precies kunnen herinneren wat ze allemaal gedaan hebben. In feite houdt dit in dat ze hun tijd niet besteden aan strategische zaken, maar voornamelijk bezig zijn met het oplossen van onverwachte problemen. Dit geeft geen voldoening en kan vaak een belemmering vormen voor hun loopbaan. Gelukkig kan het anders! 
Je kunt leren om zelfs in een snel veranderende omgeving het overzicht te behouden, acties te ondernemen die op lange termijneffect hebben en ruimte te creëren voor jouw passies. Dit is precies wat de workshop ‘Minder werken met meer resultaat’ mogelijk maakt. Daarnaast draagt dit bij jouw vitaal leiderschap. 

Doelstelling

  • Je krijgt inzicht hoe je dagelijks tot 2 uur kunt besparen door je te richten op de belangrijke zaken.  

  • Je krijgt waardevolle tips om het systeem op een manier te implementeren die blijvend voor je werkt.  

  • Je leert een slimme, alomvattende en efficiënte methode voor timemanagement die je controle geeft, en je efficiëntie en productiviteit verhoogt.  

Doelgroep

  • Leidinggevenden die streven naar groei in duurzaam leiderschap en het vergroten van de inzetbaarheid van hun medewerkers.  
  • Kenniswerkers die zich volledig moeten richten op hun werkzaamheden, zonder afleiding. 

Programma

Interactieve workshop van een dag/ 2 dagen:

  • 1 dag: voormiddag: Je leert de methode toe te passen, tool onafhankelijk (basis), prioriteiten stellen in de taken (to do, ongoing, taak parkeren) + reminder opstellen. Namiddag: de methode toepassen op de tool - in dit geval Outlook 
  • 2 dagen: implementatie van de methode in heel de organisatie. 

Praktische info

Naast de theorie, die nodig is als basis, leggen we ook de nadruk op praktische toepassingen. Deze interactieve opleiding biedt iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. We gaan op een actieve manier aan de slag met gerichte oefeningen en streven naar tastbare resultaten. 

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Vraag nu je voorstel op maat aan