Niet-hiërarchisch leiden (i.s.m. Dynamo & school for recruitment)

Leiderschap & Communicatie
Inhouse
Klassikaal
KMO-portefeuille
Prijs op aanvraag

Inleiding

De organisatie van de toekomst ziet er anders uit dan een hiërarchische onderneming. De snelle veranderingen in de markt én op technologisch vlak maken het noodzakelijk dat we op een andere manier met elkaar gaan samenwerken.

Als projectleider of leidinggevende kun je je niet gewoon op je titel of positie beroepen om het werk gedaan te krijgen en mensen te mobiliseren. Je moet meer dan ooit het zelfsturend vermogen van je medewerkers aanspreken. Collega’s beïnvloeden en hen helpen met oplossingen aan te reiken om het werk gedaan te krijgen, dat is het nieuwe sturen.

Doelstelling

Je leert een resultaatgerichte aanpak van beïnvloeding en het aanscherpen van je leidinggevende vaardigheden. Het eindresultaat is een manier om mensen mee te krijgen om het werk gedaan te hebben zonder baas te spelen.

Doelgroep

Projectleiders, consultants , experten, leidinggevenden, coaches of stafmedewerkers van ondersteunende diensten zoals ICT, HR, vorming, risicobeheer, veiligheid, audit,…Iedereen die beter wil worden in het samen met anderen werk gedaan krijgen.

Programma

Dag 1

  • Rol en positie niet-hiërarchisch leidinggevende
  • 3 x ABC van samenwerken
  • Krachtige vragen stellen
  • Persoonlijke leiderschapsstijl
  • Omgaan met diverse reacties zoals tegenstanders en onbeslisten
  • Beïnvloedende communicatie op het werk
  • De kortste communicatietraining ter wereld
  • Inzichten uit de psychologie van beïnvloeding

Dag 2: Simulatiecenter

Tijdens het leer- en simulatiecenter oefenen deelnemers de complexiteit van niet-hiërarchisch leidinggeven in. Iedereen krijgt een rol bij het fictieve bedrijf “Red Jacket”  dat je uit de moeilijkheden helpt. Aan de hand van feedbackmomenten krijg je een beter inzicht in je stijl, aanpak en het effect. In de namiddag werk je aan je eigen case met de hulp van een acteur. 

Tweedaagse workshop. De opleiding gaat door van 9 uur tot 12u30 en van 13u30 tot 17 uur.

Lesgever

Wim Thielemans is expert in de wereld van werk. Al twintig jaar herkent hij trends om de werkplek van de toekomst te creëren. Hij helpt organisaties met het repareren van samenwerking en alle gesprekken over het werk.

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Vraag nu je voorstel op maat aan