Basisbegrippen bedrijfsfinanciën

Inhouse
Prijs op aanvraag

Inleiding

Deze opleiding wordt gegeven via het Celemi Apples & Oranges® programma/model (board-based business simulatie). Met behulp van dit eenvoudige maar diepgaande model worden financiële situaties tot leven gebracht binnen een bedrijfscontext.

De deelnemers krijgen de kans om het nieuwe managementteam van A&O Inc. te vormen - een gevestigd bedrijf dat momenteel geconfronteerd wordt met diverse uitdagende situaties. Het bedrijf verliest marktaandeel en wordt geconfronteerd met toenemende eisen van leveranciers en klanten. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft A&O Inc. een nieuwe en gedisciplineerde financiële strategie nodig.

In deze opleiding leren de teams hoe ze de cashflow kunnen bewaken, het gebruik van middelen kunnen verbeteren en de resultaten in de balans en de resultatenrekening kunnen meten.

Doelstelling

Mensen stimuleren om een ondernemersmentaliteit te ontwikkelen, zodat ze in staat zijn om weloverwogen beslissingen te nemen gebaseerd op gezond zakelijk denken. 

Deelnemers krijgen meer inzicht in: 

  • Weten hoe hun bedrijf vandaag winst maakt, en hoe het in de toekomst winst zal moeten maken. 
  • Begrijpen hoe hun dagelijkse beslissingen het bedrijf strategisch en financieel beïnvloeden. 
  • Voortdurend zoeken naar verbeteringen in de bedrijfsvoering. 

Doelgroep

Werknemers op alle niveaus. 

Celemi Apples & Oranges is beschikbaar in vier verschillende bedrijfslogica's: Productie, Productie & verkoop, Detailhandel, Service.

Programma

Deelnemers van diverse ervaringsniveaus kunnen nieuwe vaardigheden ontwikkelen of voortbouwen op hun huidige ervaring, met als doel: 

  • financiële verklaringen te kunnen lezen en interpreteren. 
  • kritische elementen leren identificeren die de winstgevendheid beïnvloeden. 
  • Analyseren van financiële ratio's en belangrijke prestatie-indicatoren, zodat je in staat bent om prioriteiten te stellen op basis van deze gegevens. 

Deelnemers zullen de oorzaak-en-gevolgrelaties onderzoeken die de financiële toestand van een onderneming bepalen - en een intrinsiek zakelijk inzicht ontwikkelen dat hun toekomstige beslissingen in het dagelijkse werk zal bepalen. 

Praktisch

Deelnemers: van vier tot een onbeperkt aantal (afhankelijk van de behoefte). Deelnemers worden gegroepeerd in teams van 3-4. 

Materiaal: Board-based business simulatie 

Duurtijd: 6-8 uur, overeenkomend met het aantal bedrijfsjaren 3 

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Vraag nu je voorstel op maat aan