Inclusief & divers leiderschap

Leiderschap & Communicatie
Online
Klassikaal
Intercompany
Inhouse
KMO-portefeuille
Preventieadviseur
€226 per deelnemer excl. btw .

Inleiding

In een tijd waarin diversiteit en inclusie steeds belangrijker worden, kan een DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) opleiding op de werkvloer een belangrijke rol spelen in het bevorderen van een inclusieve en rechtvaardige werkomgeving. Een DEI opleiding op de werkvloer is gericht op het vergroten van het bewustzijn van medewerkers over de waarde van diversiteit en inclusie in de werkomgeving. Dit kan onder meer inhouden dat medewerkers leren begrijpen hoe verschillen in achtergrond en perspectief kunnen leiden tot een meer creatieve en effectieve werkomgeving.

Dit gaan we doen op de volgende manier in deze opleiding: Een praktijkgericht opleidingstraject rond volgende theoretische basisinzichten: Wat is inclusie? Wat is de essentie van democratisering? Hoe om te gaan met diversiteit op de werkvloer? Het dilemma van wij/zij denken en hoe te kijken naar gemeenschappelijke eigenschappen. Wat zijn micro-agressies op de werkvloer en hoe hiermee om te gaan? Hoe komaf te maken met unconscious bias. We oefenen en leren de theoretische inzichten te begrijpen vanuit verschillende invalshoeken, dit door aan de slag te gaan met cases uit de dagdagelijkse context op de werkvloer en daarbuiten. Om de leefwereld van andere op alle niveaus te leren begrijpen en op die manier optimaal te leren samenwerken.

Doelstelling

Een DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) opleiding op de werkvloer heeft als doel om medewerkers bewust te maken van het belang van diversiteit en inclusie in de werkomgeving. De opleiding kan deelnemers helpen begrijpen hoe verschillen in achtergrond en perspectief kunnen leiden tot een meer creatieve en effectieve werkomgeving voor iedereen.

Daarnaast is de DEI opleiding gericht op het aanpakken van vooroordelen en discriminatie op de werkplek. Het kan de deelnemers helpen om onbewuste vooroordelen te herkennen en te overwinnen en om inclusieve praktijken te ontwikkelen die alle medewerkers ondersteunen en de diversiteit van de werkomgeving omarmen.

Het doel van de DEI opleiding is dus om een meer inclusieve en rechtvaardige werkomgeving te creëren waarin alle medewerkers kunnen gedijen en bijdragen aan het succes van het bedrijf. Dit kan leiden tot een hogere tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers, een betere samenwerking en communicatie, en uiteindelijk tot betere bedrijfsresultaten.

Doelgroep

Bedrijfsleiding, afdelingshoofden, preventieadviseurs, verantwoordelijken, …

Wij hebben deze lijst niet exhaustief opgesteld. In overleg met de dienst risicobeheersing kan de opleiding ook opengesteld worden voor een ander doelpubliek. De opleiding wordt indien vereist, aangepast.

Lesgever

Latifa Matheeussen haar ervaring situeert zich vooral in HR, opleidingen en inclusie & diversiteit.

Tien jaar lang adviseert ze bedrijven m.b.t. hun personeelsbeleid en dit op vlak van strategieën en geven van opleidingen rond DEI.

Haar omschrijven in één zin: 'HR-Generalist gespecialiseerd in inclusie en diversiteit met een hart voor maatschappelijke impact.'

Attest

Na de opleiding krijgen de deelnemers een attest van deelname. Deze opleiding is ook van toepassing voor preventieadviseurs ( Niveau III tot Niveau I) . Hiervoor krijgt u ook een attest van deelname.

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Vraag nu je voorstel op maat aan