Eerste hulp
Inhouse
Klassikaal
KMO-portefeuille
Prijs op aanvraag

Inleiding

In België hebben circa 10 000 personen per jaar een plotselinge hartstilstand. Doordat de zuurstofverzorging van de hersenen onderbroken is, verlies je onmiddellijk het bewustzijn. Dient men binnen de eerste twee minuten na de hartstilstand een defibrillatieshock toe, dan stijgt je overlevingskans aanzienlijk. 

Doelstelling

In de opleidingen krijg je de basisprincipes van reanimatie onder de knie. Daarnaast leer je een Automatische Externe Defibrillator (AED) praktisch te gebruiken. Tot slot lichten we andere technieken toe om de overlevingskansen te verhogen van een slachtoffer met een plotse hartstilstand.  

Doelgroep

De opleiding richt zich tot iedere medewerker die basisreanimatie en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) wil leren kennen. Deze training is eveneens geldig als bijscholingsmodule voor de hulpverleners die een meer gerichte opleiding wensen. 

Programma

  • Wetgeving 
  • Belang van reanimatie met AED 
  • Technologie 
  • Kennismaking met het toestel 
  • Aanleren van de CPR (Cardio-pulmonale Reanimatietechniek) 
  • Praktijkoefeningen met oefenpop voor reanimatie en AED-trainingstoestel 

Lesgevers

Attentia doet voor haar EHBO opleidingen beroep op in eerste hulp gespecialiseerde lesgevers die zich voortdurend bijscholingen. Naast het geven van opleidingen staan onze lesgevers in het werkveld als verpleegkundige, ambulancier of brandweer. Dit maakt dat zij dagelijks in aanraking komen met het verlenen van de eerste hulp in de praktijk. Op deze manier kunnen zijn hun kennis constant uitbreiden en hun ervaringen delen met de deelnemers van de opleiding.  

Erkenning

Attentia nv is opgenomen door de Algemene directie HUA in de lijst van de Federale Overheidsdienst “Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg voor het verstrekken van de vorming, de bijscholingen en het afleveren van het getuigschrift van hulpverlener. 

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Contacteer ons om deze opleiding exclusief voor je bedrijf te organiseren.