Bijscholing preventieadviseur: hoe vul ik een jaarverslag in?

Preventieadviseur
Intercompany
Klassikaal
Online
€146 per deelnemer excl. btw.

Inleiding

Als preventieadviseur moet je altijd op de hoogte blijven van de wettelijke verplichtingen en wijzigingen op het vlak van preventie en bescherming.  

 

Tijdens de bijscholing zoomen we in op de laatste evoluties. Zo kan jij je preventiebeleid updaten én optimaliseren. In de sessies is bovendien ruimte voor verrijkende interactie en netwerking.

Doelgroep

Al onze bijscholingen zijn van toepassing voor de preventieprofielen van Niveau 3 tot Niveau 1, in zowel grote als kleine en middelgrote ondernemingen.  

 

We richten ons tot: 

 

  • Preventieadviseurs of assistenten bij de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk 
  • Leden van de hiërarchische lijn en kaderleden (managers, supervisors en afdelingshoofden) die op de hoogte wensen te blijven van de laatste wijzigingen in hun vakgebied. 
  • Beleidsmakers zoals de preventieadviseur, de HR-manager of HR-medewerker, hoger management, de werkgever/zaakvoerder. 

 

Grondige voorkennis m.b.t. wetgeving inzake psychosociaal welzijn is een vereiste voor deze opleiding. 

Programma

Het jaarverslag is een verslag over de werking en de activiteiten van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk, tijdens het voorbije jaar. 

 

Het verslag moet jaarlijks opgemaakt worden en gefinaliseerd voor 1 april van het volgende kalenderjaar. 

 

De wetgever legt de inhoud van het jaarverslag vast. Dit bevat een groot aantal gegevens, over de veiligheid en gezondheid van de werknemers doorheen het jaar. Enkele voorbeelden zijn statistische gegevens over arbeidsongevallen, ondernomen acties uit het jaaractieplan, collectieve gegevens betreffende de psychosociale interventies… 

 

Welke gegevens zijn er nodig en bij welke interne en externe partijen kun je die verzamelen? In deze webinar wordt op praktische wijze toegelicht hoe zo’n verslag wordt ingevuld.  

 

Ben je al voorbereid maar heb je nog specifieke vragen? Of is het invullen van een jaarverslag volledig nieuw en wil je weten hoe je dit best aanpakt? Deze webinar helpt je op weg. 

Lesgevers

Onze lesgevers zijn ervaren professionals in hun vakgebied. Hun hoofdtaak bestaat uit onze klanten bijstaan als externe preventieadviseur. Ze delen de volledige kennis die ze hebben vergaard in hun eigen sector en door dagelijks contact met klanten. Ze bieden uitgebreide inzichten in de verantwoordelijkheden van de interne preventieadviseur en belichten de essentiële aspecten van welzijn op het werk. Op deze manier verwerft jouw personeel zowel technische als praktische kennis.

Attest

Na de opleiding krijgen de deelnemers een attest van deelname.

Subsidies

Onze opleidingen Preventieadviseur komen in aanmerking voor de KMOportefeuille onder het thema Beroepspecifieke competentiesAttentia kan je terugvinden onder het registratienummer DV.O213465. 

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be