Bijscholing Preventieadviseur - Comité Preventie en bescherming op het werk

Klassikaal
Intercompany
Preventieadviseur
Eendaagse opleiding
€ 226 per deelnemer excl. btw .

Programma

Een Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW) speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van het welzijn van werknemers binnen een organisatie. Het comité adviseert over preventiemaatregelen, waakt over de veiligheid en gezondheid van werknemers en zet zich in voor de verbetering van de werkomstandigheden. Dankzij een efficiënte werking van een CPBW creëer je een omgeving waar werknemers zich veilig, gezond en productief voelen. 

Na de sociale verkiezingen kan een CPBW binnen jouw organisatie worden geïnstalleerd of vernieuwd.  

Hoe zorg je voor een optimale voorbereiding en een vlotte comitévergadering?

In deze opleiding staan we hier even bij stil en zetten we alles op een rijtje: Hoe zorg je voor een constructief CPBW, wie heeft welke rol, Wat zijn de kerntaken van het CPBW, wat is het doel van het comité, hoe stel je een huishoudelijk reglement op, het voorbereiden van een agenda, relevante do’s en don’ts en nog veel meer.

Doelgroep

Al onze bijscholingen zijn van toepassing voor de preventieprofielen van Niveau III tot Niveau I. Alsook zijn ze bestemd voor zowel grote als kleine of middelgrote ondernemingen.

Preventieadviseurs of assistenten bij de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. Leden van de hiërarchische lijn en kaderleden (managers, supervisors en afdelingshoofden) die op de hoogte wensen te blijven van de laatste wijzigingen in hun vakgebied.

Beleidsmakers: de preventieadviseur, de HR-manager of HR-medewerker, hoger management, de werkgever / zaakvoerder.

Lesgevers

Onze lesgevers zijn ervaren professionals in hun vakgebied. Hun hoofdtaak bestaat uit onze klanten bijstaan als externe preventieadviseur. Ze delen de volledige kennis die ze hebben vergaard in hun eigen sector en door dagelijks contact met klanten. Ze bieden uitgebreide inzichten in de verantwoordelijkheden van de interne preventieadviseur en belichten de essentiële aspecten van welzijn op het werk. Op deze manier verwerft jouw personeel zowel technische als praktische kennis.

Attest

Na de opleiding krijgen de deelnemers een attest van deelname.

Subsidies

Onze opleidingen Preventieadviseur komen in aanmerking voor de KMOportefeuille onder het thema Beroepspecifieke competentiesAttentia kan je terugvinden onder het registratienummer DV.O213465. 

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Inschrijven voor deze opleiding

CRS-2023-009180
19/06/2024
09:00 - 12:00
€ 226 per deelnemer excl. btw .