BA5- Refresh (i.s.m. Bureau 9000)

Inhouse
Klassikaal
Arbeidsveiligheid

Inleiding

Bijna dagelijks worden er grote of kleine arbeidsongevallen met elektriciteit geregistreerd. Vandaar dat de wetgeving een specifieke opleiding voorziet zodat je als werknemer zelf de gevaren, die verbonden zijn aan de uit te voeren werkzaamheden, kan inschatten.

Inhoud

Deze opleiding wordt gegeven door technische experten van Bureau 9000 die één voor één een uitgebreide praktijkervaring hebben opgedaan in de industrie. Door in het begin van de opleiding in dialoog te gaan met de cursisten, kunnen de experten de leefwereld van uw medewerkers beter begrijpen en op die manier een opleiding "op maat" aanbieden voor uw bedrijf. Wij leggen hen op een eenvoudige manier de werking uit van verschillende veiligheidstoestellen zoals een automaat en differentieelschakelaar. Op die manier weten uw medewerkers wanneer ze beschermd zijn en wanneer niet. Het kennen van de mogelijke risico's in een elektrische installatie, is één van de belangrijkste voorwaarden om arbeidsongevallen te voorkomen.

Na deze opleiding mag je als BA5 vakbekwaam persoon:

  • alle handeling uitvoeren in een elektriciteitskast voor én na de beschermplaat (carta).
  • alle fysieke werken uitvoeren aan een elektrische installatie – zowel spanningsloos als onder spanning indien een noodgeval dit vereist.
  • een hoogspanningscabine of hoogspanningsinstallatie betreden mits het opvolgen van de nodige veiligheidsmaatregelen.

Programma

Deze BA5 refresh-opleiding biedt een verfrissing van deze kennis, maar wordt vooral opgebouwd rond de specifieke vragen van deelnemers of de noden van het bedrijf (als het een in-company opleiding betreft). Bijvoorbeeld: oefeningen op kabelberekening, werken in een Atex omgeving, schakelen in een hoogspanningscabine, enz.

Doelgroep

De opleiding is gericht naar medewerkers die zelf werken moeten uitvoeren aan elektrische installaties of dergelijke werken moeten superviseren. Denk maar aan elektriciens, technisch onderhoudspersoneel, technische managers, enz.

Lesgevers

Onze lesgevers zijn allemaal ingenieurs met jarenlange ervaring in de praktijk binnen de industrie. Zij kunnen de deelnemers- via talrijke praktijkvoorbeelden - de nodige elektrische veiligheidsinformatie bij brengen. Op die manier kunnen bedrijven hun opgeleide medewerkers met een gerust gevoel werken laten uitvoeren aan elektrische installaties.  

Praktische info

  • Uitgebreid didactisch materiaal inbegrepen
  • Maximum aantal deelnemers: 12
  • Tijdsduur opleiding: 1 dag

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Contacteer ons om deze opleiding intern bij jou te organiseren.