BA4 - Gewaarschuwd persoon (i.s.m. Bureau 9000)

Klassikaal
Intercompany
Inhouse
Arbeidsveiligheid
Eendaagse opleiding
€275 per deelnemer, BTW excl.

Inleiding

Bijna dagelijks gebeuren er grote of kleine arbeidsongevallen met elektriciteit. De wetgeving verplicht dan ook een specifieke opleiding voor wie in de buurt van elektrische installaties werkt.

Deze opleiding wordt gegeven door technische experten van Bureau 9000 die één voor één een uitgebreide praktijkervaring hebben opgedaan in de industrie. Door in het begin van de opleiding in dialoog te gaan met de cursisten, kunnen onze mensen de leefwereld van uw medewerkers beter begrijpen en op die manier een opleiding 'op maat' aanbieden voor uw bedrijf. Wij leggen hen op een eenvoudige manier de werking uit van verschillende veiligheidstoestellen zoals een automaat en differtentieelschakelaar. Op die manier weten uw medewerkers wanneer ze beschermd zijn en wanneer niet. Het kennen van de mogelijke risico's in een elektrische installatie, is één van de belangrijkse voorwaarden om arbeidsongevallen te voorkomen.

Na deze opleiding mag je als BA4 alle handelingen uitvoeren in een elektriciteitskast voor de beschermplaat (carta) en mag je fysieke werken uitvoeren aan een elektrische installatie zolang deze spanningsloos is. Het betreden van een hoogspanningscabine of hoogspanningsinstallatie is niet toegelaten voor BA4 personen.

Voor wie

De BA4-opleiding gewaarschuwd persoon – basis  is een verplichte opleiding om beperkte elektrische handelingen te mogen uitvoeren. Basiskennis van elektriciteit is geen vereiste. Ook kluspersoneel, office managers,… komen in aanmerking voor deze opleiding.

Programma

  • Basisbegrippen elektriciteit
  • Wetgeving, bekwaamheden en verantwoordelijkheden
  • Belangrijkste risico's
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's)
  • IP-beschermingsgraad en klasse van elektrisch materieel
  • Schakel -en beveiligingsapparatuur
  • Veilig werken met elektrische installaties
  • Handelen in noodsituaties
  • Hoogspanning
  • Praktische wenken

Lesgevers

Onze lesgevers zijn allemaal ingenieurs met jarenlange ervaring in de praktijk binnen de industrie. Zij kunnen de deelnemers- via talrijke praktijkvoorbeelden - de nodige elektrische veiligheidsinformatie bij brengen. Op die manier kunnen bedrijven hun opgeleide medewerkers met een gerust gevoel werken laten uitvoeren aan elektrische installaties.  

Examen

Om het opleidingscertificaat te krijgen, wordt er een test afgenomen op het einde van de opleiding. Hiervoor mag u de cursus gebruiken, dus alles kan opgezocht worden indien nodig. Neemt u wel een laptop/tablet/smartphone mee om dit digitale examen te maken? WIFI is gratis ter beschikking in de opleidingszaal. Indien dit niet mogelijk is, vragen we u om dit door te geven, zodat we een examen op papier kunnen voorzien.

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Inschrijven voor deze opleiding

CRS-2023-008806
20/06/2024
09:00 - 17:00
€275 per deelnemer, BTW excl.

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Contacteer ons om deze opleiding intern bij jou te organiseren.