Arbeidsveiligheid
Klassikaal
Inhouse
Prijs op aanvraag

Inleiding

Om het risico op arbeidsongevallen te verkleinen, is een veilige werkplek en opgeleide medewerkers een must. Meer nog, de wetgeving verplicht zelfs specifieke opleidingen voor werkgevers en medewerkers rond veiligheid, gezondheid en milieu.

VCA staat letterlijk voor Veiligheid Gezondheid Milieu Checklist Aannemers. Maar het is veel meer dan dat. De VCA-opleiding is een compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven structureel en objectief gecertificeerd – en dus ook getoetst – worden op hun systemen rond veiligheid, gezondheid en milieu.

Doelgroep

Operationele leiddinggevenden moeten kennis hebben van veiligheid, gezondheid en milieu en dit kunnen toepassen in hun eigen belang voor en voor uw medewerkers. Om dit te kunnen uitoefenen, moeten leidinggevenden meestal beschikken over een VOL-VCA certificaat. VOL-VCA is de Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). 

Doelstelling

Tijdens de opleiding leert u de basiskennis en hoe deze toe te passen. Eveneens de wet- en regelgeving, hoe gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én hoe u deze kunt voorkomen. Ook bent u een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers.  

Lesgevers

Onze lesgevers zijn allemaal ingenieurs met jarenlange ervaring in de praktijk binnen de industrie. Zij kunnen de deelnemers- via talrijke praktijkvoorbeelden - de nodige elektrische veiligheidsinformatie bij brengen. Op die manier kunnen bedrijven hun opgeleide medewerkers met een gerust gevoel werken laten uitvoeren aan elektrische installaties.  

Praktische info

Deze opleiding duurt twee volledige dagen en wordt gevolgd in gesloten (inhouse) aanbod. 

Attest

Het VCA-certificaat laat u zien dat u basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Elke medewerker die de opleiding B-VCA en/of VOL-VCA volgt, ontvangt na het slagen van het examen een VCA-certificaat dat 10 jaar geldig is.

Contact

Bel ons op 02 526 86 44

of stuur een mail naar academy@attentia.be

Deze opleiding organiseren voor je bedrijf

Contacteer ons om deze opleiding intern bij jou te organiseren.