Dat de aandacht voor mentaal welzijn en burn-outpreventie op het werk groeit, kunnen we alleen maar toejuichen. Maar is het taboe rond burn-out daardoor doorbroken? Bij leidinggevenden is dat allerminst het geval.

De verwachtingen voor managers zijn nochtans niet min.

  • Ze zijn betrokken bij strategisch overleg en rollen de beslissingen uit. Maar gaan ze altijd akkoord? Zien ze de meerwaarde voor hun team ervan in? En ontvangen ze altijd een volledige briefing? Niet per se.
  • Samen met hun teams realiseren ze projecten onder grote tijdsdruk en vaak met te weinig resources. Om te waken over de werkdruk bij hun medewerkers springen ze al te vaak zelf in.
  • Je zou haast vergeten dat ze ook een rol als leider en coach te vervullen hebben. Maar voelen ze zich daarin zelf gedragen, ondersteund, gecoacht? Heel vaak ontbreekt een leiderschapstraject


Hoe het beter kan?

Attentia’s medisch directeur Edelhard Kempeneers, expert psychosociaal welzijn Lara De Grote en sales & marketing manager Dimitri Appelmans gingen erover in dialoog met managers en HR-professionals uit verschillende sectoren.


Wil jij leidinggevenden ondersteunen om de hordes met meer comfort te nemen? Download dan onze whitepaper.

Gepubliceerd op13 May 2024