Primaire tabs

Mobiliteit

De Belgen zijn nog steeds fan van koning auto. En met meer dan 5,7 miljoen wagens in ons land zal dat niet zo snel veranderen. De mobiliteitsknoop is een grote uitdaging, niet alleen voor de overheid, ook voor bedrijven. Organisaties hebben vandaag een verhoogde aandacht voor de mobiliteit van hun medewerkers. En we zien meer en meer initiatieven van bedrijven die volwaardige alternatieven aanbieden voor de bedrijfswagen. 7 op 10 medewerkers staan ook open voor een alternatief aanbod voor hun woon-werkverkeer. Denkt u als werkgever ook aan andere vormen van mobiliteit als deel van de oplossing? Attentia heeft een aantal oplossingen waarmee u het verschil kunt maken.

Trends in Mobiliteit

In een zoektocht naar de oplossing voor de mobiliteitsknoop zijn veel ondernemingen tegenwoordig vragende partij voor alternatieve mobiliteit. In deze vlog geeft Klaas Olbrechts, Product Owner Flexibel Verlonen, u inzage in de trends in mobiliteit. Bovendien kunt u met al deze trends aan de slag in uw plan flexibel verlonen of uw cafetariaplan.

Mobility consulting

Het mobiliteitsbudget is een budget dat de werknemer ter beschikking krijgt om te spenderen aan de voor hem best passende woonwerkoplossing(en). Hij kan daarvoor kiezen uit een aantal mobiliteitsopties. Attentia staat u bij om de juiste keuze te maken en te bekijken wat voor uw organisatie de beste opties zijn. We tonen u graag hoe u met gepersonaliseerde verloning uw mobiliteitsbudget optimaal kunt inzetten.

Cash for Car

De Regering kwam op 30 juni 2017 tot een akkoord over het ‘cash for car’-principe. Sinds 1 januari 2018 kunt u uw bedrijfswagen omzetten in een vergoeding die niet belast wordt als loon maar eerder als een bedrijfswagen. Het gaat hier dus niet om een ‘downsizing’ van de bedrijfswagen voor een cashbedrag, maar om een inlevering van de bedrijfswagen in ruil voor een zogenaamde ‘mobiliteitsvergoeding’ die de werknemer naar eigen goeddunken kan besteden.

Wenst u de mobiliteitsvergoeding in te voeren, maar weet u niet goed hoe te beginnen?
Onze consultants staan u bij om dit efficiënt en met advies op maat aan te pakken.

Bereken het hier

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer