“Sport en beweging geeft meer energie en een verhoogde positiviteit. Medewerkers zijn geconcentreerder en actiever. We zijn heel tevreden met het resultaat”

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie, met vier vestigingen in ons land. Ze ontwikkelen technologieën en materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen … Om het welzijn van de medewerkers te garanderen, is veiligheid én gezondheid op de werkvloer cruciaal. Bij Umicore Brugge is er daarom een werkgroep gezondheid.  

 

Deze werkgroep waakt over de gezondheid van de medewerkers en zet initiatieven op poten om die te verbeteren of om medewerkers meer te gaan sensibiliseren over hun gezondheid. Binnen die werkgroep komen thema’s als voeding en rookstopbegeleiding aan bod, maar ook beweging krijgt daar een belangrijke focus. Vandaar dat Umicore meteen overtuigd was van het Vital Company programma van Attentia i.s.m. Sportmed. Ze kozen voor de Be Active module, omdat die heel laagdrempelig is en mensen aanzet tot meer bewegen in het dagdagelijkse leven. Een geslaagd project met meer dan 70% van de medewerkers die deelnam en het ook effectief heeft volgehouden. En het belangrijkste: met een betere fysieke gezondheid als resultaat!