“Dankzij de SENSOR-bevraging kunnen we een omgeving scheppen waarin onze medewerkers gezond en geëngageerd kunnen groeien”
- Naomi Hoornaert, People & Culture Manager bij Tobania

Tobania is een Belgisch business en technology consulting bedrijf dat organisaties uit diverse sectoren helpt in hun digitale transformatie. Het kan daarvoor beroep doen op de inzet van iets meer dan 1.000 medewerkers, gespecialiseerd in verschillende solutions en deelaspecten zoals development, digital, support ...  

 

“Dat zijn onze ‘Tobians’ zoals we de eigen mensen noemen”, vertelt Naomi Hoornaert, People & Culture Manager bij Tobania. Weten wat er bij zo’n grote en diverse groep medewerkers leeft, is niet eenvoudig. Om de mogelijke stress- en motivatiebronnen binnen de werkomgeving in kaart te brengen, koos Tobania voor een SENSOR-bevraging via Attentia. SENSOR staat voor Stress and Engagement Sources in the Organisation.

 

Attentia peilde via de SENSOR naar de werkbeleving binnen Tobania en verwerkte de antwoorden in een overzichtelijke en dynamische rapportering. “We kregen hierdoor heel wat nuttige informatie. Zo zien we bijvoorbeeld dat inspraak en loopbaanmogelijkheden belangrijke motivatiefactoren zijn. Anderzijds zijn werkdruk en arbeidsorganisatie de mogelijke stressbronnen”, aldus Naomi Hoornaert.

 

Tobania weet nu dankzij de SENSOR-bevraging perfect wat er speelt en kan daar gericht actie op ondernemen. Naomi Hoornaert: “Het is niet alleen de sterke onderzoeksmethodologie, maar ook de deskundige begeleiding, de grondige analyse en de tool waarmee je alles zelf kan bekijken. Dat is de grote meerwaarde van de SENSOR-bevraging. Zo kunnen we een omgeving scheppen waarin onze medewerkers gezond en geëngageerd kunnen groeien”, besluit Naomi Hoornaert.