“Alles verliep zo vlot dat je eigenlijk niet hoeft te twijfelen wanneer je overstappen overweegt.”

Sobinco is een familiebedrijf van 380 medewerkers, gespecialiseerd in hang- en sluitwerk voor aluminium ramen en deuren en reeds 60 jaar actief. In 2020 ging Sobinco op zoek naar een nieuw sociaal secretariaat en daarbij kozen zij voor Attentia. 

 

“Sobinco is een beetje atypisch, want wij hebben een payroll specialist aan boord die de loonberekening en de loonverwerking doet. In eerste instantie hadden we dus nood aan een loonmotor, maar uiteraard heb je de ondersteuning van een sociaal secretariaat nodig voor je personeelsbeheer. Attentia biedt beide en de samenwerking verloopt heel goed,” vertelt Sarah Vermeersch, hr-manager bij Sobinco. 

 

Een overstap naar een nieuw sociaal secretariaat is niet evident. Maar Sobinco heeft dit als heel vlot ervaren, vooral wegens een uitgebreide voorbereidingsfase en de juiste begeleiding door Attentia. “Alles verliep zo vlot dat je eigenlijk niet hoeft te twijfelen wanneer je overstappen overweegt,” onderstreept mevrouw Vermeersch. 

 

Sobinco maakt ook gebruik van DOTS Document HR om alle personeelsdocumenten in op te laden en beschikbaar te stellen voor de medewerkers. Ook hun policies, addenda, attesten … worden daarin digitaal gegenereerd en ondertekend.  

 

Een volgende stap in de samenwerking met Attentia is het uitwerken van een plan flexibel verlonen. Sobinco wil een aantrekkelijke werkgever zijn en eruit springen in de war for talent. Via flexibel verlonen willen zij dat hun medewerker hun loonpakket zelf kunnen gaan samenstellen, naargelang hun persoonlijke voorkeuren.  

 

Sobinco ervaart Attentia als een uitstekende partner. Zelf omschrijven ze het zelfs als een ‘WOW-effect’. “We worden volledig ontzorgd en we worden heel snel bijgestaan als we vragen hebben. Attentia is dus zeker een juiste keuze!” aldus mevrouw Vermeersch.