Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is de filosofie die Siemens nastreeft voor haar medewerkers. Kristien de Poorter, Environment, Health and Safety Manager bij Siemens, deelt graag haar ervaringen. 

 

"De gezondheid van onze medewerkers - zowel fysiek als mentaal - heeft bij Siemens altijd centraal gestaan. Recentelijk merkten we dat veel van onze collega's zich afvroegen of ze wel fit genoeg waren. Als werkgever voelen wij de verantwoordelijkheid om waakzaam te zijn over het welzijn van ons team. Daarom besloten we ons bewegingsprogramma verder uit te breiden. En wie beter dan Attentia om ons hierin te begeleiden?" 

 

Attentia, onze partner voor preventie en bescherming, bood onze medewerkers een aanpak op maat. Ze hadden de keuze uit verschillende opties: een uitgebreide medical check-up met onder andere een bloedanalyse en EKG, of ze konden kiezen uit drie aangeboden specifieke bewegingsmodules. Deze modules varieerden van aandacht voor een goede houding tot een meer intensief bewegings- en sportprogramma. Zo werd met ieders voorkeur rekening gehouden. 

 

Het resultaat? Onze medewerkers voelen zich niet alleen fitter, maar ook beter in hun vel. Dit heeft een positieve invloed op hun dagelijkse prestaties en welzijn."