Liesbeth Van Wichelen, preventieadviseur bij Oxfam, vertelt wat voor Oxfam de meerwaarde was van Attentia’s aanpak rond ergonomie. 

De uitdaging bij Oxfam? Een heel diverse populatie aan medewerkers vraagt om een totaalaanpak. Voor fysieke jobs kan een verkeerde houding bij repetitief bandwerk of veel tillen en bukken immers al héél snel voor fysieke, langdurige klachten zorgen.
Maar ook voor beeldschermwerkers heeft een ononderbroken verkeerde houding nefaste gevolgen. “Als een medewerker op 45 jaar tal van klachten ondervindt, dan vind ik als preventieadviseur dat je veel te laat actie ondernomen hebt. Wanneer iemand aan boord komt, denken we al aan zijn of haar fysieke gezondheid binnen 20 jaar” – Liesbeth Van Wichelen, preventieadviseur.

 

Oxfam koos voor de 3D ErgoMotion van Attentia voor fysieke jobs en voor Ergocoaching voor de beeldschermwerkers. Collega’s vertellen zelf wat de resultaten waren voor hen. 

“Ik vind een juiste lichaamshouding heel belangrijk en we kregen al veel informatie in trainingen. Maar de 3D-trackers meten objectief hoe je beweegt. Dankzij de realtime beelden weet je pas echt of het juist zit met je houding.”  Magazijnmedewerker Birgit.

 

“In die individuele coaching zie én voel je of je juist achter je bureau zit. Dat was eigenlijk helemaal anders dan ik had verwacht. Nu ik de tips toepas, voel ik meteen aan mijn lichaam dat dit simpelweg beter is.” – Bediende Matthias.