"Sinds we op veiligheid zijn beginnen werken, merken we dat zowel het aantal arbeidsongevallen als het aantal incidenten naar omlaag gaat, anderzijds gaat de interesse en de waakzaamheid van de mensen sterk omhoog."

OriginAir zet zich als dochterbedrijf van Atlas Copco op de kaart van de circulaire economie, met een businessmodel dat gericht is op remanufacturing – ze koopt tweedehands Atlas Copco-compressoren in, reviseert ze en verkoopt ze met kwaliteitsgarantie terug voor een nieuw leven. Mooi toch? 

 

De medewerkers van OriginAir werken in een industriële omgeving waar techniek en  hoogtechnologische apparatuur samengaan. Een omgeving waar veiligheid en preventie van cruciaal belang zijn om dag in dag uit super resultaten neer te zetten.   

 

OriginAir nam Attentia bij de hand om in te zetten op veiligheid en welzijn. Gedurende 3 maanden werd er hard gewerkt om het draaiboek voor een nieuw preventiebeleid uit te werken. De ervaring van de IPA in combinatie met de expertise van de preventieadviseur van Attentia was de perfecte combi om de doelstelling te bereiken. 

 

Een bibliotheek met de wettelijk verplichte preventie- en welzijnsdocumenten was een eerste grote realisatie. Nieuwe persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) voor de medewerkers, geluidsmetingen, een opleiding brandblussen, een EHBO cursus, een risicoanalyse Psychosociale aspecten en een opleiding rugschool, zorgden voor resultaten die voelbaar de positieve richting uitgaan.