“We hebben gekozen voor de EHBO-opleidingen op maat van Attentia. Naast de basisbegrippen is er dan ook ruimte voor risico’s en situaties die specifiek zijn voor ons bedrijf."
- Lieven De Coen, Preventieadviseur, Assa Abloy

ASSA ABLOY Entrance Systems is een bedrijf  gespecialiseerd in automatische toegangsoplossingen zoals industriële poorten, laad-en lossystemen, automatische deuren en poorten … en telt meer dan 12.000 medewerkers.

 

Goed opgeleide hulpverleners kunnen bij ASSA ABLOY het verschil maken tijdens noodsituaties.  "EHBO op de werkvloer is heel belangrijk. Voor bedienden, arbeiders, en ook voor mij, want ik ben het eerste aanspreekpunt voor de medewerker", zegt Chloe Poriau, HR manager bij ASSA ABLOY. "Het is ook noodzakelijk dat arbeiders die elke dag naar werven gaan eerste hulp kunnen toedienen bij gevaarlijke situaties."

 

Een basisopleiding hulpverlener bij Attentia Academy duurt 2,5 dagen. De uitgebreide cursus omvat zowel theorie als praktijk. Na de basisopleiding is het verplicht om jaarlijks een bijscholing van 4 uur te volgen. “Die bijscholing is noodzakelijk om de kennis op te frissen en de reanimatieoefeningen te herhalen. Dit is verplicht voor elke hulpverlener. Zonder jaarlijkse bijscholing  is het EHBO-certificaat niet meer geldig", vertelt Bart De Mol, EHBO- lesgever bij Attentia.

 

ASSA ABLOY verkiest de EHBO-opleiding van Attentia Academy boven die van andere aanbieders. “We hebben gekozen voor de EHBO-opleidingen op maat van Attentia. Naast de basisbegrippen is er dan ook ruimte voor risico’s en situaties die specifiek zijn voor ons bedrijf. Bovendien zorgen deze opleidingen voor een dynamische groepssfeer", vertelt Lieven De Coen, Preventieadviseur bij ASSA ABLOY.