Hey Emily, kun je wat meer vertellen over je motivatie om te solliciteren bij Attentia? 

“Ik heb vorig najaar, meteen na mijn studies toegepaste gezondheidswetenschappen en preventieadviseur niveau 2, gesolliciteerd bij Attentia. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik wilde al een tijd voor Attentia werken. Ik deed vroeger vakantiewerk in het bedrijf waar mijn mama werkte en ik merkte gewoon dat de service van Attentia preventie & bescherming heel goed op punt stond en dat het contact met de externe preventieadviseur echt heel goed liep

Toen ik solliciteerde, had ik geen flauw idee dat ik als schoolverlater überhaupt reactie zou krijgen en het daarna ook zou kunnen halen van drie kandidaten die wel al ervaring hadden. Maar ik kreeg meteen feedback en eigenlijk verliepen mijn eerste en tweede gesprek in het sollicitatieproces héél vlot en open.” 

Hoe verliep je onboarding? 

“Die aangename kennismaking bij de sollicitatie werd alleen maar doorgetrokken. Het onthaal op mijn eerste dag was erg hartelijk. Ik voelde me echt geen nummertje, ook al is het een grote organisatie. 

Natuurlijk komt er die eerste dagen veel op je af. Maar er is heel veel kennis aanwezig binnen het team van preventieadviseurs en die is ook heel goed geborgd en gedocumenteerd. Ik kon alle informatie rustig laten bezinken en presentaties later opnieuw doornemen.  

Ons team kent bovendien weinig verloop. Ik heb meerdere collega’s met +20 jaar dienst binnen Attentia. Er is dus wel een leeftijdsverschil, maar toch voelde ik me heel snel thuis in het team. Collega’s drukken me op het hart: “Bel ons, mail ons als je ergens op vastloopt of wil ventileren. We zijn er om elkaar te helpen!” 

Kun je vertellen hoe je dagen en weken er vandaag uitzien? 

“Eigenlijk hou ik van elk aspect van de job. Ja ik ben veel op de baan, maar ik heb zoveel autonomie dat ik klantenbezoeken en rapporteringen volledig zelf inplan. Klantenbezoeken liever in de voormiddag en daarna nog even naar kantoor in Kortrijk of Gent? Vandaag regio Oostende en morgen rond Brugge? Kan allemaal. 

In het begin was het goed dat ik zowel in het kantoor in Gent als in Kortrijk terecht kon met mijn vragen. Nu werk ik na een bedrijfsbezoek regelmatig thuis wanneer dat qua reistijd best uitkomt.  

Last but not least, hou ik gewoon heel veel van die klantencontacten. Werkgevers zijn vaak blij wanneer ze me zien komen. We kunnen hen echt ontzorgen. In mijn opleiding ben ik getraind rond coaching en ik kan vandaag mijn coachende vaardigheden vaak gebruiken en aanscherpen. Héél leuk, want klanten zijn dankbaar.  

Laatst kwam ik in een organisatie waar de IPA echt verdronk in het werk. We hebben samen een doorstart kunnen maken met ondersteuning van Attentia. Die mensen kunnen nu opnieuw voort en dat geeft veel voldoening.  

Ook had ik enkele weken geleden een klant die wel wat werkpunten kreeg na een sociale inspectie. Maar met de juiste bijstand en templates kunnen we dat altijd wel rechtzetten en echt problemen oplossen voor de klant.” 

Dat klinkt allemaal als een heel dankbare job. Hoe zie je je toekomst binnen Attentia? 

“Op dit moment wil ik nog blijven groeien in de bedrijfsbezoeken. Maar stilaan volgen er ook extra projecten. Die zijn uitdagend, maar ik leer er wel echt heel veel door bij. En opnieuw: je creëert zoveel meerwaarde voor klanten. 

Voor preventieadviseurs zijn er bovendien erg gevarieerde groeimogelijkheden: op vlak van ergonomie, mobiele arbeidsmiddelen, psychosociaal welzijn, veiligheid van machines… Noem maar op. 

De mogelijkheden zijn niet alleen heel divers, er wordt ook goed naar je geluisterd in ontwikkelgesprekken. Een collega van me wil nu bijvoorbeeld doorgroeien naar een niveau 1. Het is heel fijn dat zij nu al zicht heeft op een nieuwe uitdaging binnen Attentia.” 

Wat zou je zeggen aan eventuele sollicitanten? 

“Wel, het klinkt als een cliché, maar zoals ik al zei: je bent hier echt geen nummer. Het is een heel fijn team, waarin je zoveel kansen krijgt. En of je nu heel veel of nog geen ervaring hebt, je zult binnen Attentia sowieso blijven groeien. Vooral andere schoolverlaters wil ik echt een hart onder de riem steken: solliciteer zéker!”

Check onze vacatures preventieadviseur

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als preventieadviseur? Attentia zoekt momenteel een preventieadviseur niveau 2 voor kmo's in en rond Brussel.