Als strategische partner zet Attentia mee z’n schouders onder Workbeats, het eerste festival rond corporate Well-being in België. Dat zal op 27 juni 2024 maar liefst 3.000 professionals samenbrengen rond alle facetten van welzijn op het werk: fysiek en mentaal welzijn, maar ook financieel, sociaal en digitaal welzijn. Want enkel met een strategisch en geïntegreerd beleid kunnen organisaties duurzame oplossingen bieden voor de HR-uitdagingen van vandaag. 

 

Platform voor inspiratie en motivatie  

Absenteïsme, burn-out, stress, verloop, vacatures die niet ingevuld raken … De uitdagingen zijn welbekend. De impact evenzeer; op het welzijn van medewerkers en leidinggevenden, maar ook op de budgetten en productiviteit van organisaties. De geboden oplossingen zijn – hoewel goedbedoeld – nog te vaak losse flodders. Gericht op de korte termijn, vanuit een beperkte blik op welzijn of puur tactisch.  

 

Dat kan en moet anders, vindt Isabelle Hoebrechts, initiatiefneemster van Workbeats en Well-being architect bij Attentia: “Corporate Well-being is geen soft verhaal. Het is een voorwaarde voor zakelijk succes. Met Workbeats willen we HR-professionals, bedrijfsleiders en ondernemers dan ook sensibiliseren, informeren, motiveren én inspireren om slimmer aan de slag te gaan met welzijn op het werk. Het festival is bovendien een platform om van elkaar te leren, door open in gesprek te gaan en ervaringen en inzichten te delen.” 

 

Brede kijk op welzijn  

Attentia is één van de zeven strategische partners van Workbeats, samen met NN, Jobat, Federgon, Thribe World, Agilitas en PMC.  

 

Lieve Mets, algemeen directeur preventie & bescherming bij Attentia: “Workbeats sluit volledig aan bij onze visie: feeling good, works great. Wij zijn er echt van overtuigd dat gelukkige medewerkers zorgen voor succesvolle organisaties. Om daarin te slagen is enerzijds een synergie nodig tussen HR en preventie, en anderzijds een brede kijk op welzijn. Niet alleen hoe we ons voelen, maar bijvoorbeeld ook hoe we beloond worden voor het werk dat we doen of hoe we ondersteund worden door technologie, hebben een impact op ons welzijn. En dus op het succes van een organisatie.” 

 

5 domeinen, 7 awards 

De verschillende aspecten van corporate Well-being worden door Workbeats vertaald naar 5 domeinen: financieel, sociaal, digitaal, fysiek en mentaal welzijn. Rond deze domeinen wordt momenteel het programma opgebouwd. En ook de gloednieuwe Workbeats Well-being Awards vallen uiteen in die 5 deelthema’s.  

 

Daarnaast zijn er nog 2 overkoepelende awards. De 361° Well-Being Award voor de organisatie die elk onderdeel van corporate Well-being in één allesomvattende aanpak combineert. En de Well-being Entrepreneur of the Year, specifiek voor KMO’s met maximaal 30 medewerkers. Een jury van onafhankelijke experts, voorgezeten door professor en gezondheidseconoom Lieven Annemans, zal de kandidatuurstellingen beoordelen en de awards toekennen.  

 

Workbeats vindt plaats op donderdag 27 juni 2024, op het kasteeldomein van Perk. Op de start van de ticketverkoop is het nog even wachten. Jouw organisatie of bedrijf kandidaat stellen voor de Workbeats Well-being Awards kan wel al via https://workbeats.be/wellbeing-awards/.