De doelstelling

Naar aanleiding van de 'end-of-life' van de onderliggende technologie van onze HR-toepassingen, hebben we Attentia gevraagd om de impact op het huidig HR IS-landschap in kaart te brengen en een overzicht te maken van de noden voor een nieuwe tool.

 

Attentia heeft ons tegelijkertijd begeleid om de user en employee experience verder uit te bouwen bij deze optimalisatie.

De aanpak

1

Interviews

Door middel van interviews met gebruikers werd input verzameld over de huidige manier van werken. Op basis hiervan werden de AS IS processen en pijnpunten op het vlak van efficiëntie, organisatie, user experience en compliance in kaart gebracht.

2

Workshops

Aan de hand van workshops valideerde Attentia de verzamelde input over het huidige AS IS systeemlandschap, de processen en de aandachtspunten.

3

Nieuw systeemlandschap

Op basis van onze wensen, een best-practice en de expertise van Attentia werd een nieuw systeemlandschap getekend dat niet enkel de huidige tool vervangt maar ook de efficiëntie, user experience en compliance verder adresseert.

4

Toolselectie

Uitgaande van geoptimaliseerde processen heeft Attentia user requirements opgesteld waarmee een toolselectie kon gedaan worden.

Het resultaat

  • Visuele proces maps voor HR-domeinen incl. optimalisatiemogelijkheden
  • User stories & requirements voor HR-domeinen
  • Advies aanpak toolselectie