Primaire tabs

Vitaliteit

U bent hier

Vitaliteit

Vitale, dynamische en geëngageerde medewerkers zijn performanter en verhogen de productiviteit van uw organisatie. Vitaliteit is daarom een cruciaal element van uw duurzaam HR-beleid. Onder de naam Corporate Vitality werkt Attentia aan een geïntegreerd vitaliteitsbeleid binnen uw organisatie met als twee grote pijlers stress- en energiemanagement. Op het vlak van gezondheid kiezen we resoluut voor een proactieve aanpak: met onze preventieve medische check-up hebt u een extra tool in handen om uw medewerkers te sensibiliseren.

Onze diensten

  • Vitale, dynamische en geëngageerde medewerkers zijn performanter en verhogen de productiviteit van uw organisatie. Vitaliteit is daarom een cruciaal element van uw duurzaam HR-beleid.

  • Heel wat Belgen hebben last van stress op het werk en het percentage stijgt jaarlijks. Leren omgaan met stress is daarom uiterst belangrijk. Een goed uitgekiend stressmanagement binnen het bedrijf zorgt ervoor dat uw werknemers stresssituaties kunnen ombuigen tot positieve ervaringen. Een hoop fysieke en psychische gezondheidsklachten worden vermeden en de bedrijfsvitaliteit stijgt.

  • Wit u meer zicht op het energieniveau van uw medewerkers? Wilt u weten waar ze energie van krijgen? En welke zaken hun energie opslorpt?  Attentia biedt een totaalprogramma rond een efficiënter energiemanagement in uw bedrijf. We meten, analyseren en verhogen de vitaliteit van uw werknemers door ze te sturen, sensibiliseren en motiveren.

  • Een medische check-up maakt uw medewerkers bewuster van het belang van een gezonde levensstijl. De resultaten geven u een duidelijk beeld van het gezondheids- en vitaliteitspeil van uw organisatie én is het geknipte startpunt voor sensibilisering en bijsturing.

  • Lichaamsbeweging is de beste preventie tegen beschavingsziektes en mentale uitputting. Onderzoek toont aan dat mensen die gecoacht worden regelmatiger, efficiënter en langer aan lichaamsbeweging doen. Daarom ontwikkelde Attentia het programma fit check-up.

  • Wilt u ook senioren gelukkig en gemotiveerd aan het werk houden? Via de invoering van ons programma G’Oldies, zult u erkennen dat ervaring belangrijk is en de wil versterken om samen naar oplossingen te zoeken om langer aan het werk te blijven.

  • Dankzij het programma “Vitaal Leiderschap” kunnen uw managers vroegtijdig probleemsignalen herkennen en rekening houden met het welzijn om zo de prestaties van hun medewerkers te verbeteren.