Uitdagingen voor retailers

Wetgeving en administratie

Je winkel helemaal in orde hebben, vergt tijd en kennis. Je mensen willen hun loon immers op tijd en correct op hun rekening ontvangen en dat terwijl de wetgeving continu verandert.

Ontdek meer

Medewerkers aan boord houden

De geknipte winkelmedewerker vinden is één, maar het is nog belangrijker om dat talent tevreden aan boord te houden. Want je wil geen volledig opgeleide mensen zien vertrekken. Hoe waak je dus over tevredenheid van je medewerkers?

Ontdek meer

Langdurig zieke medewerkers

Steeds meer winkelmedewerkers blijven – soms langdurig – thuis door ziekte. Dat zorgt niet alleen voor kosten en minder rendement maar ook voor extra administratie. Waken over fysiek en mentaal welzijn is dus essentieel.

Ontdek meer

Attentia's oplossingen voor jouw retailzaak

Toegewijde gesprekspartner

Je klantenbeheerder is jouw persoonlijke aanspreekpunt. Hij of zij ként je sector en dossier. Dat bespaart jou flink wat geld en energie. Die kan jij in je kerntaken investeren.

Juridisch advies in klare taal

Op zoek naar wettelijk advies? Je HR-partner adviseert in mensentaal en zorgt dat alle wettelijke documenten in orde zijn. De kans op fouten verkleint en bij controle ben je optimaal voorbereid.

Focus op welzijn met concrete acties

Een degelijk welzijnsbeleid is key om verloop tegen te gaan. Stressmanagement, welzijnsbevragingen, burn-outpreventie… We helpen je graag met concrete en meetbare acties.

Langdurige afwezigheid onder controle

Door te focussen op een ergonomisch gezonde lichaamshouding en een veilige werkomgeving daalt de fysieke belasting en voorkom je letsels. Zo vermijd je langdurige afwezigheid.

Meer dan een mooi loon

Een mooi loon betekent meer dan een maandelijks nettobedrag. Welke extralegale voordelen zijn mogelijk? Wil je je loonkost controleren en tegelijk een competitief loonpakket bieden? Reken op ons.

Het verschil zit in de persoonlijke begeleiding

Frédéric Van Wayenbergh, Delhaize Grimbergen, koos voor Attentia als Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk. "Attentia maakt het verschil door de persoonlijke aanpak. Vanaf het eerste moment voelde ik de energie en gedrevenheid om samen het welzijn en de veiligheid van mijn team te garanderen".

image

Daarom kies je voor Attentia

image

Persoonlijke begeleiding

Reken op één vast contactpersoon vooral jouw vragen. Daarnaast krijg je toegang tot al onze innovatieve digitale tools en expertise in tal van domeinen zoals Payroll, Legal en Well-being.

image

Kennis van jouw sector

Elke sector vraagt specifieke kennis. Die hebben wij in huis om jou de perfecte oplossing te kunnen bieden.

image

Steeds up-to-date

Attentia kent altijd de laatste trends en ontwikkelingen en zorgt dat ook jij op de hoogte blijft.

Attentia’s partnership met jouw beroepsvereniging

Kies je voor Attentia voor je personeelsbeheer en preventie- en veiligheidsbeleid? Dan profiteer je van onze partnerships met beroepsverenigingen. Zo geniet jij van verschillende, interessante ledenvoordelen. 

image

Klaar om verder te groeien met je onderneming?

Wij zorgen ervoor dat jouw medewerkers floreren in een vitale werkomgeving.

image