Uitdagingen in de metaalsector

Nieuwe technologieën voor meer efficiëntie

Nieuwe technologieën en automatisering hebben een impact op medewerkers. Levenslang leren wordt belangrijker dan ooit. Hoe stroomlijn je alle opleidingen?

Hoge eisen op vlak van efficiëntie

Door de hoge eisen van klanten is efficiëntie noodzakelijk. Daarom is een gezonde werkomgeving en aandacht voor welzijn essentieel. Zo stijgt de productiviteit en neemt verzuim af.

Nieuwe competenties

Hoe trek je mensen aan met de juiste nieuwe competenties? Enkel met een doordacht welzijns- en loonbeleid maak je als kmo het verschil in de war for talent.

Blootstelling aan gevaren

De metaalsector is nog steeds een gevaarlijke industrie. Arbeidsongevallen hebben een grote impact op je mensen en op het imago van je onderneming. Je preventiebeleid is dus key.

Wat kunnen we betekenen voor ondernemingen in de industrie- en metaalsector?

Strategische ondersteuning bij je preventie en bescherming

Onze ervaren preventieadviseurs kennen de risico’s in je sector door en door. Preventie en bescherming (tijdelijk) uitbesteden? Samen jouw beleid uitstippelen? Attentia ondersteunt op maat.

Mee met alle wetgeving

Een correct arbeidsreglement opstellen? Voldoen aan verplichtingen rond GDPR en vertrouwelijkheid? Attentia heeft alle sociaal-juridische kennis in huis.

De juiste opleidingen

Met ons ruim en up-to-date aanbod opleidingen machineveiligheid, EHBO, preventieadviseur garandeer je de veiligheid op de werkvloer én scherp je de juiste nieuwe competenties aan. 

Gedegen stress- en burn-outpreventie

Mentaal fitte medewerkers maken een fitte organisatie. Met een goed preventiebeleid worden stress, verzuim en burn-out in de kiem gesmoord.

Medisch onderzoek efficiënt georganiseerd

Attentia organiseert de verplichte onderzoeken snel en dicht bij jouw vestiging. Wil je daarnaast ergonomische knelpunten aanpakken? Attentia biedt verschillende programma’s en opleidingen.

Handige HR-rapportering

In één oogopslag de samenstelling van je loonkost bekijken? Vakantiedagen of afwezigheden (per medewerker) consulteren? Kan allemaal met onze tools en platformen.

Daarom kies je voor Attentia

image

Persoonlijke begeleiding

Een vaste contactpersoon beantwoordt al jouw vragen. Daarnaast krijg je toegang tot een ruim aanbod aan innovatieve digitale tools en onze expertise in tal van domeinen, zoals Payroll, Legal en Well-being.

image

Kennis van jouw sector

Elke sector vraagt specifieke kennis. Die hebben wij in huis om jou de perfecte oplossing te kunnen bieden.

image

Steeds up to date

Attentia kent altijd de laatste trends en ontwikkelingen en zorgt dat ook jij op de hoogte blijft.

Attentia’s partnership met jouw beroepsvereniging

Kies je voor Attentia voor je personeelsbeheer en preventie- en veiligheidsbeleid? Dan profiteer je van onze partnerships met beroepsverenigingen. Zo geniet jij van verschillende, interessante ledenvoordelen. 

image

Klaar om verder te groeien met je onderneming?

Wij zorgen ervoor dat jouw medewerkers floreren in een vitale werkomgeving.

image