Primaire tabs

U bent hier

Supervisie vertrouwenspersoon: de procedures voor psychosociale interventies (in samenwerking met Kluwer)

De procedures voor informele en formele psychosociale interventies in de praktijk

Met de wet van 28 februari 2014 op de psychosociale risico’s benadrukt de wetgever het belang van psychosociaal welzijn.

Uw uitdaging: de technische voorschriften van deze wet door en door kennen, zodat u weet wat u als vertrouwenspersoon mag, en vooral wat u niet mag.

Deze supervisie behandelt in één dag alle ins en outs van de nieuwe wetgeving. U keert terug naar uw werkplek met meer duidelijkheid omtrent de procedures en bevoegdheden van de vertrouwenspersoon.

 

Bijscholing voor de preventieadviseur

Bent u preventieadviseur? Dan is deze opleiding ideaal voor u. Ze komt namelijk in aanmerking voor de verplichte bijscholing voor de preventieadviseur, volgens het Koninklijk Besluit van 29 januari 2013 (dat wijzigde het KB van 17 mei 2007 over de vorming en bijscholing van de preventieadviseur).

 

Supervisie voor de vertrouwenspersoon

Vanaf 1 september 2014 moeten vertrouwenspersonen jaarlijks een supervisie volgen die hen nieuwe vaardigheden leert voor het uitoefenen van deze functie. Deze opleiding komt in aanmerking voor de jaarlijkse supervisie.

 

Programma

  • Definities van psychosociale risico’s met inbegrip van pesten, geweld en ongewenst seksueel gedrag
  • Posities, taken en bevoegdheden van de vertrouwenspersoon
  • De procedures (opvang, psychosociale informele en formele interventies)
  • Beroepsgeheim en bescherming van de werknemers

 

Trainers

Preventieadviseurs psychosociale aspecten

 

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor vertrouwenspersonen die al een basisvorming gevolgd hebben en zich verder willen verdiepen in de vernieuwde procedures, methodologie en deontologie.

De vertrouwenspersoon die zich verder wil verdiepen in de dynamiek van psychosociale risico’s en ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk, verwijzen we door naar de opleiding 'Supervisie vertrouwenspersoon: bemiddelings- en conflicthanteringsvaardigheden'.

 

Pluspunten

U brengt uw eigen case mee en bespreekt ze uitgebreid met de trainer en de andere deelnemers. Dankzij deze interactieve aanpak krijgt u diepere inzichten in uw rol en inspiratie voor de aanpak van uw eigen dossiers.

 

Interesse in een opleiding bij u ter plaatse ?

Attentia Academy

 

Prijs

€ 482 per deelnemer excl. btw (u ontvangt een factuur van Kluwer).

Voor alle opleidingen: annulering tot 14 kalenderdagen vóór de opleiding is gratis. Nadien wordt het volledige bedrag aangerekend. Wanneer u niet kan aanwezig zijn, kan u zich laten vervangen door een collega.

Dit tarief geldt voor alle opleidingen die doorgaan in kalenderjaar 2019.

Inschrijven

23 april 2020 (9u00 - 17u30)
Aalst
Schrijf je in

Bekijk meer opleidingen over: Preventie en bescherming, psychosociale risico's , vertrouwenspersoon