Primaire tabs

U bent hier

Supervisie vertrouwenspersoon: bespreking van cases (ism Kluwer)

Inleiding

Sinds 1 september 2014 (wet 28/02/2014 betreffende de psychosociale risico’s) moeten de vertrouwenspersonen minimaal jaarlijks een supervisie volgen die toelaat hun kennis, hun competenties en hun vaardigheden verder aan te scherpen. Ook reflectie over de eigen dossiers en ervaringsuitwisseling gelden als een volwaardige supervisie.

Deze supervisie is een echt klankbord voor vertrouwenspersonen die worstelen met een actueel dossier. De focus: het bespreken van uw eigen cases.

In een eerste fase ontdekt u verschillende methodes om antwoorden op complexe vragen uit uw dossier(s) te formuleren.

In een tweede fase vertaalt u de aangeleerde methodes naar de praktijk. U krijgt feedback van de andere deelnemers en de trainer over uw aanpak. En u geeft constructieve input aan de andere deelnemende vertrouwenspersonen.

Deze ervaringsuitwisseling tilt uw kennis naar een hoger niveau en geeft u praktische tips en trics om uw dossiers in de toekomst met meer kennis van zake aan te pakken.

 

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor vertrouwenspersonen die al een basisvorming gevolgd hebben en zich verder willen verdiepen in de dynamiek van ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk.

 

Programma

De praktijkcases van de deelnemers vormen de hoofdbrok van deze supervisie. U bespreekt de cases aan de hand van verschillende methoden. Zo leert u om cases op een andere manier te bespreken.

Aan de hand van de casebesprekingen krijgt u eveneens een opfrissing van het psychosociaal welzijnsbeleid.

 

Interesse in een opleiding bij u ter plaatse ?

Attentia Academy

 

Prijs

€ 324 per deelnemer excl. btw (u ontvangt een factuur van Kluwer).

Voor alle opleidingen: annulering tot 14 kalenderdagen vóór de opleiding is gratis. Nadien wordt het volledige bedrag aangerekend. Wanneer u niet kan aanwezig zijn, kan u zich laten vervangen door een collega.

Dit tarief geldt voor alle opleidingen die doorgaan in kalenderjaar 2019.

Inschrijven

05 maart 2020 (14u00 - 17u30)
Elewijt
Schrijf je in

Bekijk meer opleidingen over: Preventie en bescherming, psychosociale risico's , vertrouwenspersoon