Primaire tabs

U bent hier

Schakelen op hoogspanning (ism Bureau 9000)

Inleiding

Bijna dagelijkse gebeuren er grote of kleine arbeidsongevallen met elektriciteit. De wetgeving verplicht dan ook een specifieke opleiding voor wie in de buurt van elektrische installaties werkt.

 

Inhoud

Stel: door een onbekende oorzaak ligt heel je bedrijf plots zonder elektriciteit. Enkel de noodverlichting en andere veiligheidsinstallaties functioneren nog. 
De hoogspanningsinstallatie moet manueel terug ingeschakeld worden. Wat nu? Want weinig collega’s staan hiervoor te springen, en terecht.
Hoogspanning brengt specifieke eigenschappen en risico’s met zich mee. Manueel ingrijpen moet volgens strikte procedures. En hoe zaten die ook alweer in elkaar?
Hier biedt een degelijke training de oplossing. We bieden in samenwerking met onze partner Bureau 9000 daarom de vervolmakingscursus Schakelen op hoogspanning aan.

 

Programma

Tijdens deze halve dag opleiding focussen we ons eerst op de gevaren die hoogspanning met zich meebrengt. We bekijken welke PBM’s we hiervoor nodig hebben en gaan in op de te volgen procedures. Nadien gaan we in een demoruimte de theorie in de praktijk omzetten. Onze hoogspanningsexpert coacht de cursisten tot ze zich comfortabel voelen bij het in- en uitschakelen van een HS installatie. Elke cursist zal de procedures kunnen oefenen op drie verschillende hoogspanningsinstallaties.

Deel 1 – theorie: Karrewegstraat 50, 9800 Deinze

Deel 2 – praktijk: Moorstraat 24, 9850 Nevele

 

Doelgroep

Iedereen die al een geldig BA5-attest op zak heeft, of wie deze vervolmakingscursus ter opfrissing wil herhalen.

 

Interesse in een inhouse opleiding bij u ter plaatse? 

Attentia Academy

Prijs

€ 325 per deelnemer excl BTW

Inschrijven

19 april 2024 (13u00 - 16u00)
CRS8818 - Schakelen op hoogspanning - 19/04/2024 - Deinze + Nevele

Schrijf je in

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer