Primaire tabs

U bent hier

Preventieadviseur Niveau 2 (specialisatiemodule veiligheid)

Inleiding

Elke organisatie moet volgens de wet een ‘Interne Dienst Preventie en Bescherming op het Werk’ hebben van zodra men één of meerdere werknemers in dienst heeft. Afhankelijk van de activiteit van de organisatie en de hiermee gepaard gaande risico’s, maar ook afhankelijk van het aantal werknemers bepaald de wet of u een Preventieadviseur Niveau 1, 2 of 3 in dienst moet hebben.

 

Doelgroep

Deze specialisatiemodule is bedoeld voor wie als Preventieadviseur Niveau 2 aan de slag wil en daartoe het wettelijke opleidingsniveau (Niveau II) moet behalen. Maar ook voor wie zich wil verdiepen in de problematiek ‘Welzijn op het Werk’. Voor wie zelf een degelijk en effectief preventiebeleid wil uit bouwen of ondersteuning wil bieden aan een reeds aanwezige preventieadviseur.

Werkgevers of leidinggevenden hebben ook baat bij het volgen van deze opleiding. Grondige inzichten en kennis rond arbeidsveiligheid en ‘welzijn op het werk’ zorgen voor nieuwe visies in de eigen (beheers)functie. (bvb. productieleiders, diensthoofden, stafmedewerkers, interne auditor ...).

 

Programma

In deze module worden de thema’s eerder aangehaald in de multidisciplinaire basismodule , verdiept en verbreed. Er wordt ingezoomd op thema’s zoals noodplanning, gevaarlijke stoffen, machinerichtlijn, explosiegevaar ... De diverse risicoanalysetechnieken komen uitgebreid aan bod. Maar ook de integratie van het welzijnsbeleid in het algemeen managementbeleid wordt niet uit het oog verloren.

Hedendaags is de preventieadviseur tevens een manager geworden. Hij dient naast de technische en organisatorische kennis, een goede dosis soft skills te bezitten. Psychosociaal welzijn, communicatievaardigheden, het houden van toolboxmeetings ... worden eveneens behandeld tijdens de opleiding.

De lessen worden op zeer praktische wijze gegeven: theoretische lessen worden aangevuld met cases en oefeningen. De diverse bedrijfsbezoeken en praktijkgetuigenissen geven u onmiddellijke voeling met de praktijk.

 

Praktisch

Elke donderdag vanaf 24 september 2020 . Telkens van 09.00 uur tot 17.00 uur. De opleiding volgt de academische kalender.

 

Interesse in een opleiding bij u ter plaatse? 

Attentia Academy

 

Prijs

€ 1140 per deelnemer, excl. btw. (indien u inschrijft voor 27/08/19).
€ 1265 per deelnemer, excl. btw. (indien u inschrijft na 27/08/19). 
Leden van Amelior en non profit krijgen een voordeeltarief.

 

Inschrijven

24 september 2020 (9u00 - 17u00)
Kortrijk
Schrijf je in

Bekijk meer opleidingen over: Preventie en bescherming, arbeidsveiligheid , externe dienst voor preventie en bescherming , preventieadviseur