Primaire tabs

U bent hier

(Online)Bijscholing Preventieadviseur - Arbeidsongevallen

Inleiding

Als preventieadviseur dient u steeds op de hoogte blijven van de wettelijke verplichtingen en wijzigingen op het vlak van preventie en bescherming. Tijdens de bijscholing zoomen we in op de laatste evoluties zodat u uw preventiebeleid kunt actualiseren én optimaliseren. Daarnaast zorgen we ervoor dat er genoeg ruimte is voor interactie en netwerking.

 

Doelgroep

Preventieadviseurs of assistenten bij de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. Leden van de hiërarchische lijn en kaderleden (managers, supervisors en afdelingshoofden) die op de hoogte wensen te blijven van de laatste wijzigingen in hun vakgebied.

Beleidsmakers: de preventieadviseur, de HR-manager of HR-medewerker, hoger management, de werkgever / zaakvoerder.

 

 

Programma (door de Corona maatregelen zullen deze opleidingen online worden gegeven)

-  Arbeidsongevallen

Bij een arbeidsongeval komt er vaak heel wat bij kijken, zeker als dit ongeval ernstige gevolgen heeft. Er zijn één of meerdere slachtoffers met fysieke letsels, mogelijk is er ook materiële schade, er dient een aangifte te worden gedaan naar de arbeidsongevallenverzekeraar, het arbeidsongeval dient te worden onderzocht om te bepalen welke oorzaken aan de basis van dit voorval lagen en er dienen preventiemaatregelen te worden genomen ter voorkoming van soortgelijke ongevallen. Bij ernstige arbeidsongevallen zijn er nog verdere wettelijke verplichtingen, zoals de opmaak van een omstandig verslag dat tijdig aan de bevoegde overheidsdienst dient te worden bezorgd en mogelijk dient de bevoegde inspectiedienst onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van het ongeval. 

In deze opleiding staan we hier even bij stil en zetten we alles op een rijtje: wanneer is er sprake van een arbeidsongeval, welke acties dienen ondernomen te worden bij plaatsvinden van een arbeidsongeval, hoe kan een arbeidsongeval worden geanalyseerd, hoe worden geschikte preventiemaatregelen bepaald en hoe kunnen we uit arbeidsongevallen leren om deze in de toekomst te vermijden

 

Attest

Na de opleiding krijgen de deelnemers een attest van deelname.

 

Interesse in een opleiding bij u ter plaatse ?

 

Prijs

€ 177 per deelnemer excl. btw .

Krijg tot 40% subsidies voor deze opleiding met de KMO-portefeuille (: DV.O213465).

Inschrijven

21 oktober 2020 (9u00 - 12u45)
Schrijf je in

Bekijk meer opleidingen over: Preventie en bescherming, externe dienst voor preventie en bescherming , preventieadviseur