Primaire tabs

U bent hier

Omgaan met traumatische gebeurtenissen

Inleiding

Wanneer werknemers geconfronteerd worden met traumatische gebeurtenissen (sanering, brand, zwaar arbeidsongeval, dood van een collega ...) is het belangrijk dat werknemers goed opgevangen worden. Als organisatie kunt u daar ondersteuning in bieden, door enerzijds na te denken over welk beleid u wilt voeren en anderzijds door na te gaan hoe u de opvang van medewerkers gaat verzorgen.

 

Doelstelling

  • Inzicht in traumatische gebeurtenissen en factoren die hierop een impact hebben
  • Inzicht krijgen in essentiële elementen van een traumaopvangbeleid
  • Informeren en houvast bieden bij een traumatische gebeurtenis
  • Vaardigheden om zo adequaat mogelijk te reageren

 

Doelgroep

Iedereen die beleidsmatig mee werkt aan de uitwerking en uitvoering van het beleid binnen uw organisatie: werkgever, HR-medewerker, leidinggevenden, interne preventieadviseur, en collega’s die deel uitmaken van het (toekomstige) bedrijfsopvangteam.

 

Programma

  • Theorie: in het eerste deel wordt een theoretische basis gegeven over wat een traumatische gebeurtenis juist inhoudt, welke factoren ervoor zorgen dat een trauma sneller zal ontstaan, wat de tijdslijn is die volgt op een traumatischegebeurtenis en er wordt ook kort stil gestaan bij de elementen waarbij je rekening moet houden bij het opstellen van een traumaopvangbeleid.
  • Praktijk: in het tweede deel wordt concreet ingegaan op de opvang. Het is belangrijk dat men weet wat de belangrijkste noden van het slachtoffer zijn, welke principes van psychologische bijstand men in gedachten dient te houden en aan welke reacties men zich kan verwachten. Aan de hand van één casus worden die aangeleerde vaardigheden ingeoefend.

 

Meer info

Attentia Academy

 

Prijs

€ 170 per deelnemer, excl. btw.

Annulering tot 7 kalenderdagen vóór de opleiding is gratis. Nadien wordt het volledige bedrag aangerekend. Wanneer u niet kan aanwezig zijn, kan u zich laten vervangen door een collega.

Krijg tot 40% subsidies voor deze opleiding met de KMO-portefeuille (: DV.O213465).

Inschrijven

04 oktober 2018 (8u30 - 12u30)
Gent
Schrijf je in

Bekijk meer opleidingen over: Preventie en bescherming, retail , stress , vitaliteit