Primaire tabs

U bent hier

Multidisciplinaire basisvorming ter voorbereiding van de specialisaties tot preventieadviseur (in samenwerking met Amelior)

Inleiding

Een doorgedreven en gefundeerd preventiebeleid is van niet te onderschatten belang in een onderneming. Elke onderneming die grip wil krijgen op de "welzijnsrisico´s" binnen de organisatie, dient te beschikken over 'managers' die de nodige deskundigheid hiertoe hebben verworven. Enkel goed opgeleide veiligheidsdeskundigen kunnen een efficiënt en effectief preventiebeleid uitbouwen en dit in praktijk ondersteunen met kennis en bekwaamheid. De multidisciplinaire basisvorming is hier een eerste stap in.

 

 

Doelgroep

Deze opleiding is onontbeerlijk voor iedereen die een degelijke basiskennis van het preventiegebeuren wil verwerven. 

 

 

Deze multidisciplinaire basisvorming voor de preventieadviseur is de eerste verplichte stap richting de specialisaties Niveau I, Niveau II . 

Elke onderneming of instantie in België dient te beschikken over een preventieadviseur. Het opleidingsniveau van deze preventieadviseur hangt af van de aard van de activiteiten en het aantal personeelsleden in de organisatie.

Sinds het KB van 17 mei 2007 dient elke preventieadviseur over dezelfde basiskennis te beschikken. Dit ongeacht de specifieke specialisatie.

 

De verplichte paper die wordt opgemaakt tijdens de opleiding multidisciplinaire basisvorming voor de preventieadviseur bezorgt uw onderneming meteen een compliance check met de welzijnswetgeving. Dit kan als basis voor uw verdere welzijnsbeleid dienen.

 

Praktisch

Elke woensdag van 19/01 2022 - 29/06/2022. Telkens van 09u00 tot 17u00. 

 

Interesse in een opleiding bij u ter plaatse? 

Attentia Academy

 

Prijs

€ 1750 per deelnemer, excl. btw). Leden van Amelior en non profit krijgen voordeeltarief.

Inschrijven

19 januari 2022(9u00) - 29 juni 2022(17u00)
Kortrijk
Schrijf je in

Bekijk meer opleidingen over: Preventie en bescherming, arbeidsveiligheid , externe dienst voor preventie en bescherming , preventieadviseur

2021 ©
Attentia
Privacyregeling | Disclaimer