Primaire tabs

U bent hier

Loonfiscaliteit van A tot Z (ism NCOI Learning)

Inleiding

Met de payroll-opleiding 'Loonfiscaliteit van A tot Z' bent u weer helemaal mee met de recentste wetgeving en fiscale regels. Uw docenten houden voortdurend de vinger aan de pols. En delen die kennis met u. Nieuwigheden op fiche 281.10? De laatste maatregelen rond bedrijfsvoorheffing? U bent perfect op de hoogte.

 

Doelstelling

Beheers fiche 281.10 en uw loonverwerking

Werkt u bij de personeelsdienst of loonadministratie van uw bedrijf? Dan verwachten uw collega’s dat u fiche 281.10 van naaldje tot draadje kent. En dat u hen helpt met vragen rond loonfiscaliteit, loonverwerking en de bijbehorende berekeningen:

 • Belastingen
 • Sociale zekerheidsbijdrage
 • Bedrijfsvoorheffing

Niet helemaal zeker van uw stuk? Volg dan de payroll-opleiding ‘Loonfiscaliteit van a tot z’. In twee dagen tijd doorgrondt u de uiteenlopende vergoedingen op fiche 281.10. En neemt u alle relevante thema’s rond loonfiscaliteit en loonverwerking onder de loep.

Van fiche 281.10 tot loonfiscaliteit: laatste updates

Met de payroll-opleiding 'Loonfiscaliteit van A tot Z' bent u weer helemaal mee met de recentste wetgeving en fiscale regels. Uw docenten houden voortdurend de vinger aan de pols. En delen die kennis met u. Nieuwigheden op fiche 281.10? De laatste maatregelen rond bedrijfsvoorheffing? U bent perfect op de hoogte

Praktijkgerichte tips rond fiche 281.10 en loonverwerking

U rekent op concrete voorbeelden en tips waarmee u de theorie gemakkelijk verwerkt. Zo gaat u na deze payroll-opleiding meteen aan de slag met uw nieuwe bagage. De aspecten die u in de vingers krijgt?

 • Verwerking van de vergoedingen op fiche 281.10
 • Loonopbouw
 • Bedrijfsvoorheffing
 • Fiscale fiches
 • Loononderhandelingen

Voortaan beantwoordt u zelfverzekerd élke vraag over fiche 281.10. En staat u stevig in uw schoenen aan de onderhandelingstafel.

 

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor iedere professional die met het thema 'loonfiscaliteit' in aanraking komt (personeelsverantwoordelijken, medewerkers van de personeelsdienst, beheerders en medewerkers loonadministratie, fiscaal en financieel adviseurs, juristen, advocaten, …).

 

Programma

1. Beheers de fiche 281.10 tot in detail

 • Waarvoor dient de fiche 281.10? Wie stelt ze op? Wanneer? Waarom?
 • Hoe moet u de verschillende vergoedingen vermelden? Welke gevolgen heeft dit?
 • Wat met de bedrijfsvoorheffing?

2. De verschillende vergoedingen

 • Loon tijdens de arbeidsovereenkomst: loon, (geheim) commissieloon, gewaarborgd loon bij ziekte of ongeval, ploegen- en nachtpremie, overloon, betaalde feestdagen en vakantiegeld, eindejaarspremie, sectorale vergoedingen, leervergoeding
 • Alternatieve vergoedingen: kosten eigen aan de werkgever, kledijvergoeding, kosten voor thuiswerk, buitenlandse kaderleden, voordelen in natura, maaltijden en maaltijdcheques, sociale voordelen, cultuur- en geschenkencheques, aandelenopties en werknemersparticipatie in de winst, groepsverzekering, giften en kortingen, studietoelage, de winstpremie
 • Mobiliteit: collectief vervoer, vervoerskosten voor het woon-werkverkeer, bedrijfswagen, fietsvergoeding, mobiliteitsvergoeding, vergoedingen voor dienstverplaatsingen met een privéwagen
 • Flexijobs
 • Beëindiging van de arbeidsovereenkomst: beëindigingsvergoeding, beschermingsvergoeding, brugpensioenvergoeding, collectief ontslagvergoeding, extralegale vergoedingen, niet-concurrentiebeding, opzeggingsvergoeding, uitwinningsvergoeding, vergoeding wegens willekeurig ontslag

Uw docenten geven altijd een korte toelichting over de principes waarop de vergoeding gebaseerd is om daarna specifiek de fiscale aspecten te behandelen.

Door bepaalde vergoedingen beter te definiëren of te benoemen kunt u - via een ander sociale zekerheids- of belastingstelsel - een hoger rendement realiseren. Tijdens deze opleiding zetten wij de verschillende vergoedingen op een rij, met ruime aandacht voor de juiste definitie van een aantal betalingen.

 

Meer info

Attentia Academy

 

Prijs

€ 859 excl. BTW. U ontvangt een factuur van NCOI Learning.

De algemene voorwaarden van onze partner NCOI zijn van toepassing: https://www.ncoi.be/nl/algemene-voorwaarden.html

Inschrijven

16 april 2024 (9u00 - 16u30)
Loonfiscaliteit van A tot Z (ism met NCOI Learning) - 16/04/2024 - Leuven

Leuven
Schrijf je in
07 november 2024 (9u00 - 16u30)
Loonfiscaliteit van A tot Z (ism met NCOI Learning) - 07/11/2024 - Online

Schrijf je in

Bekijk meer opleidingen over: Verloning, fiscaliteit , loonelementen

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer