Primaire tabs

U bent hier

[Inhouse] Arbeidsveiligheid - VCA-opleidingen

Om het risico op arbeidsongevallen te verkleinen, is een veilige werkplek en opgeleide medewerkers een must. Meer nog, de wetgeving verplicht zelfs specifieke opleidingen voor werkgevers en medewerkers rond veiligheid, gezondheid en milieu. 

Deze VCA-opleiding richt zich specifiek tot bedrijven die de VCA-certificatie willen behalen. Het volgen van een praktijkgerichte VCA-opleiding voor medewerkers en leidinggevenden is belangrijk voor het behalen van het VCA-certificaat.  

VCA staat letterlijk voor Veiligheid Gezondheid Milieu Checklist Aannemers. Maar het is veel meer dan dat. De VCA-opleiding is een compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven structureel en objectief gecertificeerd – en dus ook getoetst – worden op hun systemen rond veiligheid, gezondheid en milieu.

 

Hier een overzicht van onze opleidingen:

 

Behaal je VCA-certificaat

Het VCA-certificaat laat u zien dat u basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Elke medewerker die de opleiding B-VCA* en/of VOL-VCA** volgt, ontvangt na het slagen van het examen een VCA-certificaat die 10 jaar geldig is.

Opleiding B-VCA*

Operationele medewerkers die een risicovol werk uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken, moeten meestal beschikken over een B-VCA certificaat. B-VCA is de Basisveiligheid VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). 

Tijdens de opleiding komen de verschillende gevaren en risico’s aan bod, maar ook de rechten en verantwoordelijkheden en de mogelijkheden om invloed te hebben op veiligheid.

Deze opleiding duurt een volledige dag en wordt gevolgd in gesloten (inhouse) aanbod. 

 

 

 

Opleiding VOL-VCA**

Operationele leiddinggevenden moeten kennis hebben van veiligheid, gezondheid en milieu en dit kunnen toepassen in hun eigen belang voor en voor uw medewerkers. Om dit te kunnen uitoefenen, moeten leidinggevenden meestal beschikken over een VOL-VCA certificaat. VOL-VCA is de Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). 

Tijdens de opleiding leert u de basiskennis en hoe deze toe te passen. Eveneens de wet- en regelgeving, hoe gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én hoe u deze kunt voorkomen. Ook bent u een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers.  

Deze opleiding duurt twee volledige dagen en wordt gevolgd in gesloten (inhouse) aanbod. 

 

Interesse in andere specifieke opleidingen binnen het thema arbeidsveiligheid?

Bekijk hier ons aanbod

 

 

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer