Primaire tabs

U bent hier

[Inhouse] Arbeidsveiligheid - Technische opleidingen

Als werkgever ben je verplicht te waken over de gezondheid en veiligheid van je medewerkers. Dit door de specifieke risico-analyses uit te voeren, beschermingsmaatregelen op te stellen en de nodige opleidingen te voorzien. Medewerkers die werken in een bepaalde situatie of met specifieke arbeidsmiddelen, bijvoorbeeld elektrische installaties of mobiele arbeidsmiddelen, zijn verplicht om hiervoor een specifieke veiligheidsopleiding te volgen. 

Elektrische werkzaamheden

Werken aan of nabij elektrische installaties die al dan niet onder spanning staan is niet zonder gevaar. Volgens het Algemeen Reglement voor de elektrische installaties en de Wet op het welzijn moeten BA5 vakbekwame medewerkers en BA4 gewaarschuwde personen, door de werkgever worden aangeduid. En wordt er geadviseerd dat deze medewerkers hiervoor een gepaste opleiding volgen.  

 

Opleiding BA4 - Gewaarschuwd persoon

BA4 (gewaarschuwde) medewerkers moeten over een algemene kennis van elektrische installaties beschikken. Daarnaast moeten ze op de hoogte zijn van de werkprocedures en van de risico's van een specifieke installatie. Deze opleiding richt zich naar werknemers zonder elektrische voorkennis die zelf geen elektrische handelingen uitvoeren, maar die wel aanwezig zijn in een werkomgeving met elektrische installaties.  

Deze opleiding duurt een volledige dag en kan gevolgd worden in open (intercompany) of gesloten (inhouse) aanbod. 
 

Meer informatie

Opleiding BA5 - Vakbekwaam persoon

Werken aan of nabij elektrische installaties die al dan niet onder spanning staan is niet zonder gevaar. Een BA5 vakbekwaam persoon kent de gevaren van elektriciteit en kan alert reageren bij problemen of ongevallen. Deze opleiding richt zich naar werknemers met een elektrische voorkennis die fysiek zelf werken aan een elektrische installatie moeten uitvoeren of deze moeten superviseren. 

Deze opleiding duurt twee volledige dagen en kan gevolgd worden in open (intercompany) of gesloten (inhouse) aanbod. 

 

Meer informatie

Opleiding Het nieuwe AREI 2020

De technologische wereld vandaag is niet dezelfde als die van 40 jaar geleden, toen het eerste AREI het levenslicht zag. De vraag om herziening was dus hoog, en vandaag ligt er een duidelijk antwoord op tafel: het AREI 2020!  Vanaf 1 juni 2020 moeten elektrische installaties afgetoetst worden aan het AREI 2020. Heb je dit nog niet gedaan? Geen paniek. 

Deze opleiding duurt één dag en kan gevolgd worden in open (intercompany) of gesloten (inhouse) aanbod. 

 

Meer informatie

Mobiele arbeidsmiddelen

Wie werkt met heftrucks en mobiele arbeidsmiddelen is verplicht een specifieke veiligheidsopleiding te volgen. Volgens artikel IV. 3-7 van de Codex worden er specifieke bepalingen opgelegd betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen. 

Opleiding Heftruck

Tijdens deze opleiding leer je veilig en efficiënt te werken met heftrucks. We reiken je de verschillende basistechnieken aan zodat je dynamisch rijden kan combineren met productief werken.
Het resultaat? Minder ongevallen, letsels en schade aan producten. Ook leren we je defecten en storingen aan de heftruck vast te stellen en te melden. 

Deze opleiding duurt een volledige dag en kan enkel in gesloten aanbod (inhouse) gevolgd worden. 

 

Meer informatie

 

Opleiding Reachtruck

De Codex voor het Welzijn op het Werk bepaalt dat bestuurders van een reachtruck opgeleid moeten zijn voor de taak die hen is toevertrouwd. Aan de hand van deze opleiding stel je je niet alleen in regel met de wetgeving, je krijgt de reachtruck ook perfect onder controle. Veilig werken met de reachtruck vermindert namelijk het aantal arbeidsongevallen en leidt automatisch tot minder schadegevallen. 

Deze opleiding duurt een volledige dag en kan enkel in gesloten aanbod (inhouse) gevolgd worden. 

 

Meer informatie

 

Interesse in andere specifieke opleidingen binnen het thema arbeidsveiligheid?

Bekijk hier ons aanbod

 

2022 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer