Primaire tabs

U bent hier

Bijscholing Preventieadviseur - Licht en visueel comfort

Als preventieadviseur dient u steeds op de hoogte te blijven van de wettelijke verplichtingen en wijzigingen op het vlak van preventie en bescherming. Tijdens de bijscholing preventieadviseur zoomen we in op de laatste evoluties zodat u uw preventiebeleid kunt actualiseren én optimaliseren. Daarnaast zorgen we ervoor dat er genoeg ruimte is voor interactie en netwerking.

 

Inleiding

Preventie-adviseurs kunnen binnen bedrijven als eerste peilen naar de kwaliteit van de verlichting en nagaan of de wettelijke bepalingen worden gevolgd.  Maar daarvoor is een basiskennis vereist rond verlichting. Tijdens deze bijscholing wordt je als preventieadviseur ondergedompeld in de meest recente lichttechnologie, -methodiek en -ontwerp. Verlichting op maat van de gebruiker vraagt een andere manier van lichtontwerp. Visueel comfort en welzijn vormen de sleutelwoorden. 

 

Programma

De deelnemers worden vertrouwd gemaakt met de lichtgrootheden en de kleurkarakteristieken van licht. We gaan ook dieper in op de nieuwe aandachtspunten met betrekking tot het gebruik van led lichtbronnen en aanverwante thema's zoals:

  • Energie-efficiëntie
  • Visueel comfort
  • Optimaal lichtontwerp
  • Normen en wetgeving
  • Verlichting en welbevinden
  • Innovaties in verlichting

 

Bekijk alvast de podcast over het belang van een goede verlichting op de werkvloer via: https://www.attentia.be/nl/feeling-good-talks-great-4-het-belang-van-een-goede-verlichting-op-de-werkplek

 

Doelgroep

Al onze bijscholingen zijn van toepassing voor de preventieprofielen van Niveau III tot Niveau I. Alsook zijn ze bestemd voor zowel grote als kleine of middelgrote ondernemingen.

Preventieadviseurs of assistenten bij de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. Leden van de hiërarchische lijn en kaderleden (managers, supervisors en afdelingshoofden) die op de hoogte wensen te blijven van de laatste wijzigingen in hun vakgebied.

Beleidsmakers: de preventieadviseur, de HR-manager of HR-medewerker, hoger management, de werkgever / zaakvoerder.

 

Attest

Na de opleiding krijgen de deelnemers een attest van deelname.

 

 

Lesgever

Catherine Lootens - Groen Licht Vlaanderen /KU Leuven - Gent -  'Laboratorium voor Lichttechnologie’

 

Interesse in een opleiding bij u ter plaatse ?

 

 

 

 

Prijs

€ 217 per deelnemer excl. btw .

Inschrijven

18 april 2024 (8u30 - 12u30)
CRS8665 - Bijscholing Preventieadviseur - Licht en visueel comfort - 18/04

Gent
Schrijf je in
28 november 2024 (8u30 - 12u30)
CRS8664 - Bijscholing Preventieadviseur - Licht en visueel comfort - 28/11

Gent
Schrijf je in

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer